Eğlence

Amazon Luna’nın Windows ve Mac uygulamalarının fişini çekiyor

amazon luna

Amazon Luna adını taşıyan bulut oyun servisinde önemli bir değişikliğe gidiyor. Şirket, Luna’nın Windows ve Mac uygulamalarının fişinin çekileceğini açıkladı. Luna açıldığında farklı platformlar üzerinde oyun desteğine vurgu yapılmış, Windows ve Mac kullanıcılarına en iyi deneyimin yerel uygulamalar üzerinde yaşanacağı belirtilmişti. Bu süreçte Android ve iOS kullanıcıları ise web uygulamasına yönlendirilmiş ve daha sonra da Chromebook desteği sunulmaya başlamıştı.

Ancak şirket ani bir değişiklikle Luna’nın Windows ve Mac uygulamalarının desteğini sonlandırdı. Bu değişiklik sosyal medya kullanıcıları tarafından fark edildi. Windows uygulamasının çalışmadığına dair paylaşımlar kısa süre önce Reddit’te görülmüştü.

Konuyla ilgili olarak Amazon tarafından 9to5Google sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “PC ve Mac kullanan müşteriler, desteklenen tarayıcılardan Luna’ya erişmeye ve Luna’yı oynamaya devam edebilir. Müşterilerin, yerel PC ve Mac uygulamalarına kıyasla web tarayıcılarını kullanarak Luna’da oyun oynamaya çok daha fazla zaman harcadıklarını gördük. Müşterilerin bir şeyi sevdiğini gördüğümüzde sunduklarımızı ikiye katlarız. Web tarayıcı deneyimini Luna’nın yerel masaüstü uygulamalarında sunulan tüm özellikler ve yeteneklerle optimize ettik, böylece müşteriler artık Luna’yı web tarayıcılarında kullanırken aynı Luna deneyimini yaşıyor. Bulut oyunlarının geleceğine yürekten inanıyoruz ve Luna müşterilerimiz adına yeniliklere daha fazla zaman ve kaynak ayırabilmek için Luna PC ve Mac yerel masaüstü uygulamalarını kullanımdan kaldıracağız.”

Amazon Luna’dan geriye sadece Fire TV uygulaması kaldı

Bu değişikliğin ardından Amazon Luna’nın geriye kalan tek yerel uygulaması Fire TV oldu. Mobil cihazlarda da destek web tarayıcısı üzerinden sunuluyor. Google’ın kısa ömürlü bulut oyun servisi girişimi Stadia da kapatılmadan önce sadece Android ve web uygulamalarıyla hizmet veriyordu.

İLGİLİ HABERLER