Teknoloji

Amazon Kindle Format 8 ile birlikte HTML5 desteği sunmaya başladı

Amazon, elektronik kitaplar için Kindle Format 8 güncellemesiyle birlikte sunulan yenilikleri detaylandırdı. Bu yeni formatta en önemli yenilik olarak HTML5 desteğinin varlığı gösteriliyor. HTML5 desteği sayesinde yeni KF8 formatını kullanan elektronik kitaplar daha etkileşimli ve ilgi çekici hâle gelecek.

HTML5 desteği CSS3, sabitlenmiş şablonlar, gömülü yazı tipleri, başlangıç harfini büyütme, arkaplan görüntülerde yazı, listeler ve bunun gibi birçok özelliğin de sunulması anlamına geliyor. KF8, Mobi 7’nin yerini alacak. Kindle Fire tablet üzerinde gösterimi yapılan bu yeni formattan en fazla yararı sağlayacak olanlar normal e-kitaplar değil de çocuk kitapları ve içinde birçok renk ve grafik barındıran kitaplar olacak gibi görünüyor. Güncellemeyle birlikte Amazon’un e-kiitap yayıncılığı 150 yeni formatlama yeteneği kazanıyor.

Kindle Publisher araçlarında da bazı yenilikler mevcut. Bunlar sayesinde yayıncılar KF8 ile sunulan yeni format bileşenlerinden yararlanarak Kindle elektronik kitapları geliştirebilecek. Amazon’un kitap yayıncılarına kitaplarının yeni formatın kullanılmasıyla nasıl görüneceğini gösteren Kindle Previewer 2 aracını çok yakında yayınlaması bekleniyor. Kindle Fire ise bu yeni formatı destekleyen ilk cihaz olacak. İlerleyen aylardaysa bu desteğin mevcut uygulama ve cihazlara da gelmesi bekleniyor.

İlgili – Amazon

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER