Teknoloji

Amazon’un kurucusu The Washington Post gazetesini satın aldı

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, ABD’nin bilinen gazetelerinden The Washington Post’u 250 milyon dolar nakit karşılığında satın aldı. Gazetenin duyurduğu bu satın alma bizzat Bezos tarafından gerçekleştirildi, Amazon’un gazetenin kontrolünde herhangi bir rolünün olmayacağı dile getirildi.

the-washington-post-060813

Son zamanlarda finansal açıdan zor günler geçirmekte olan The Washington Post gazetesinin operasyon gelirleri geride kalan altı yıllık dönemde yüzde 44 oranında düşüş göstermişti. Bu da şirketin satış seçeneğini ciddi bir şekilde değerlendirmesine yol açmıştı. Gazetenin sahipleri altı potansiyel alıcı arasından Bezos’u uygun gördü.

Amazon’un kurucusu Post’un kendi sahipliği altında nereye gideceği noktasında henüz bir ipucu vermedi. Gerçekleştirilen bir röportajda bir iş planı olduğunu söylemek istemediğini kaydetti. Gazetenin kendisi için keşfedilmemiş bir alan olacağını ve tecrübeye gereksinim duyacağını dile getirdi.

Ne var ki, Bezos gazetenin değerlerini değiştirmeyeceğinin veya Amazon’u pazarlayan bir araca dönüşmeyeceğinin altını önemle çizdi. Gazetenin yükümlülüğünün sahiplere değil okuyuculara karşı olduğunu da dile getirdi.

Bezos gazetenin mevcut yönetim kadrosunda değişime gitmeyi düşünmüyor. Sayısı 2000’e yaklaşan kadrodan da çıkarma yapılmayacağı tahmin ediliyor. Bezos, gazete çalışanlarına gönderdiği mesajda The Washington Post’un rutin yönetimiyle ilgilenmeyeceğini, sevdiği işinin bulunduğu “diğer Washington’da” yaşamayı sürdüreceğini belirtti. Bunun yanı sıra The Washington Post’un mükemmel ve ne yaptığını kendisinden çok daha iyi bilen bir yönetim kadrosu olduğunun altını çizdi.

Anlaşmayla birlikte The Washington Post ve web sitesi el değiştiriyor. Slate.com ve diğer birkaç iştirak ise bu satışın dışında kalıyor.

İlgili >> The Washington Post, SlashGear

[Görsel – Flickr @mjb]

İLGİLİ HABERLER