Teknoloji

Amazon Go için sıradaki durak Şikago

amazon go

Amazon kasasız market deneyimini daha fazla noktada sunma yönündeki hamlelerine devam ediyor. Şirket dördüncü Amazon Go mağazasını, ABD’nin Şikago şehrinde açmaya hazırlanıyor. 17 Eylül’de yani bugün açılacak mağaza, Amazon’un genel merkezinin bulunduğu Seattle’ın dışında açtığı ilk kasasız market olacak.

Amazon Go‘nun Şikago şubesi ilk etapta hafta içi beş gün boyunca açık olacak. Mağazada yerel saatle sabah 07:00’dan akşam 20:00’a kadar alışveriş yapılabilecek.

İlk Amazon Go mağazasının kapıları 22 Ocak’ta açılmıştı. İlk etapta kasasız market deneyimindeki pürüzleri düzeltmeye odaklanan Amazon, kısa süre önce yine genel merkezinin bulunduğu Seattle’da iki mağaza daha açmıştı. Bu iki mağazayı izleyen Şikago mağazası, Amazon’un hızını bulduğunu gösteriyor. Daha önce açılacağı söylenen San Francisco ve New York‘taki Amazon Go mağazalarının da 2018 sona ermeden açılması oldukça muhtemel görünüyor. Böylelikle Amazon’un kasasız market deneyimi yaşattığı mağazaların sayısı altıya yükselmiş olacak.

Amazon Go ile popüler hâle gelen kasasız market deneyimi, gelecekte daha da yaygınlaşacak gibi görünüyor. Standard Cognition ABD’nin San Francisco şehrinde, Bingobox ise Çin’de kasasız market açarak bu deneyimin yaygınlaşacağını kanıtlamıştı.

İLGİLİ HABERLER