Teknoloji

Amazon web ve iOS’te geçiş anahtarı desteği sunmaya başladı

amazon geçiş anahtarı

Amazon geçiş anahtarı desteğini internet sitesinde ve iOS uygulamasında kullanıma sunuyor. Şirketin müşterileri yalnızca cihazlarının biyometrik doğrulama araçlarını kullanarak Amazon’da oturum açabilecek ve şifre girmeden ya da çift aşamalı kimlik doğrulamaya gerek kalmadan alışveriş yapmaya başlayabilecek.

Amazon web deneyiminde bir süre önce geçiş anahtarı desteğine yönelmişti. Ancak mobil uygulamalarda hâlâ çift aşamalı doğrulama kodu gerektiği için bu destek sunulamamıştı. Amazon kullanıcıları geçiş anahtarı desteğini Amazon’un internet sitesi üzerinden hesap ayarları bölümüne gidip ve burada “Oturum Açma ve Güvenlik” sekmesindeki “parola” seçeneğinin yanındaki “Kurulum” butonuna tıklatarak aktif hâle getirebiliyor.

Amazon iOS uygulamasını güncelleyenler de uygulama üzerinden geçiş anahtarı desteğini etkinleştirebiliyor. Bunun için Giriş ve Güvenlik menüsündeki “Geçiş Anahtarlarını Ayarla” seçeneğine gitmek gerekiyor. Amazon, Android uygulamasında geçiş anahtarı desteği için henüz bir tarih vermedi. Şirket sadece “çok yakında” ifadesini kullanmakla yetindi.

Amazon geçiş anahtarı desteğinde Google’ı takip ediyor

Amazon geçiş anahtarı desteğini sunan en yeni şirket oldu. Kısa süre önce Google gibi teknoloji devleri de kullanıcılarına hesaplarına şifre olmadan erişim imkanı sunmuştu. Ancak geçiş anahtarlarının benimsenme oranının henüz düşük olduğunu ve pek çok platformda şifrelere mecbur olunduğunu belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER