Teknoloji

Amazon Fire TV Cube Dolby Vision ve HDR10+ ile yenileniyor

amazon fire tv cube

Fire TV ekosistemindeki yenilikleri duyuran Amazon, çevrimiçi kutusu Fire TV Cube‘un da yeni versiyonunu gözler önüne çıkarttı. Amazon Fire TV Cube görsel açıdan bir değişimden geçmese de, eskiye kıyasla daha hızlı çalışacak. İşlemciyi yenileyen Amazon’un Fire TV Cube’a eklediği asıl yenilik ise “Lokal Ses Kontrolü” isimli özellik olacak gibi görünüyor.

Lokal Ses Kontrolü özelliği sayesinde Fire TV Cube, bazı komutları daha güçlü bir sunucuya ihtiyaç duymadan algılayabilecek ve yerine getirebilecek. Komutlar cihaz ve Amazon’un sunucusu arasında gidip gelmeyeceği için çok daha hızlı şekilde gerçekleştirilebilecek. Amazon’dan yapılan açıklamaya göre, işlem hızı dört kat artacak. İlk etapta, “sağa git” veya “ana sayfaya dön” gibi temel komutlar için bu destek sunulacak.

Yeni Fire TV Cube, daha fazla HDR standardını destekleyecek. Böylelikle Fire TV Cube ve Fire TV Stick 4K arasındaki mesafe biraz daha kısalmış olacak. Dolby Vision ve HDR10+ desteği sunan Fire TV Cube, HDR10 için 4K Ultra HD ve Dolby Atmos desteklerini de muhafaza ediyor.

Yeni Amazon Fire TV Cube ne zaman çıkacak?

Yeni Amazon Fire TV Cube için ön sipariş süreci başladı. İlk etapta ABD, Kanada, Almanya, Birleşik Krallık ve Japonya’da ön sipariş verilebiliyor. Japonya dışındaki ülkelerde Fire TV Cube, 10 Ekim itibarıyla sahipleriyle buluşacak. Japonya’da ise 5 Kasım’ı beklemek gerekiyor. Fire TV Cube’un ABD’deki fiyat etiketinde 119.99 dolar yazıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER