Teknoloji

Amazon’dan Fire TV için OLED açılımı

Amazon Fire TV yazılımının yüklü olduğu televizyonların neredeyse tamamında LCD paneller kullanılıyordu. Ancak önümüzdeki dönemde bu durum değişecek. Amazon’dan yapılan açıklamada OLED Fire TV Edition’ın yolda olduğu belirtildi. Bu değişimin ABD dışında başlayacak olması ise işi biraz daha ilginç hâle getiriyor.

Amazon’un OLED Fire TV Edition’daki ilk iş ortağı ise Grundig oldu. İki şirket birlikte uzak alan mikrofonu barındıran ve bu sayede Alexa ile eller serbest kontrol imkanı veren bir televizyon sunacak. Buna ek olarak, televizyonun mikrofonsuz versiyonu da kullanıcıların karşısına çıkacak. Mikrofonsuz versiyonda Alexa ile etkileşim mikrofonlu uzaktan kumanda üzerinden sağlanacak.

Grundig tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamaya göre, yeni televizyonların ikisinde de LG’nin en yeni nesil OLED panelleri kullanılıyor. Geniş renk gamı, HDR10 ve Dolby Vision desteği söz konusu panelin özellikleri arasında bulunuyor.

Grundig OLED Fire TV Edition için 55 ve 65 inç olmak üzere iki farklı boyut seçeneği sunulacak. Uzak alan mikrofonuna sahip versiyonu isteyenlerin biraz daha fazla para ödemesi gerekecek. Mikrofonlu model, 1299.99 avro karşılığında satılacak. Bu modelin sevkiyatı 21 Kasım’da başlayacak. 1199 avro karşılığında satılacak mikrofonsuz model ise 28 Ekim itibarıyla sahipleriyle buluşacak.

Her iki modelde de Dolby Vision HDR desteği ve 10 hoparlörlü bir sistem bulunuyor. Bu sistem, Dolby Atmos desteğine sahip. Grundig ve Amazon’un ortak çalışmasının meyvesi olan OLED TV’ler, ilk etapta Almanya ve Avusturya’da satılacak.

Amazon Fire TV Edition televizyonlarıyla oturma odalarında söz sahibi olmayı istiyor

Grundig, 11 adet LCD Fire TV Edition’ı da aynı dönemde piyasaya sürecek. JVC de Fire TV Edition 4K HDR TV isimli bir modeli İngiltere’de satışa sunacak.

Amazon Fire TV Edition televizyonlarında Fire TV çubuklarına ve set üstü kutularına benzer bir yazılım deneyimi vadediyor. Oturma odalarında söz sahibi olmayı amaçlayan şirket, bunun için uluslararası pazara da bel bağlamış gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER