Teknoloji

Amazon Fire HD 8 tablet serisini yeniledi

amazon fire hd 8
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon Fire HD 8 serisi tabletlerinin 2022 modellerini gözler önüne çıkardı. Serinin üç üyesini de incelten ve hafifleten Amazon, işlemci hızının yüzde 30 oranında artırıldığına ve kullanıcılara daha fazla depolama alanı sunulduğuna da dikkat çekiyor.

Yenilenen tabletlerin öne çıkan bir diğer yeniliği ise “Tap to Alexa” (Alexa’ya Dokun) özelliği oluyor. Bu özellik sayesinde kullancılar dijital asistanla sesli bir komut olmadan da etkileşim kurabiliyor. Kullanıcılar bu özelliğin ikonuna dokunarak Alexa’dan alarm kurmasını veya hava durumu hakkında bilgi vermesini isteyebiliyor.

Üç tablette de 1024 x 600 piksel çözünürlüklü ve kalın çerçeveli 8 inç ekran bulunuyor. Standart Fire HD 8 ve Kids Edition modelleri 2 GB RAM ve 32 ya da 64 GB depolama alanı seçeneğiyle geliyor. Depolama alanı microSD kartla genişletilebiliyor.

Bu tabletlerde biri önde biri de arkada olmak üzere iki adet 2 megapiksel çözünürlüklü kamera mevcut. Fire HD 8 Kids Edition’ın kutusundan darbelere dayanıklı bir kılıf çıkıyor. İki yıl garanti ve bir yıllık Amazon Kids Plus üyeliği de sunulan avantajlar arasında yer alıyor.

amazon fire hd 8Fire HD 8 Plus’ta ise standart modelden farklı olarak 3 GB RAM ve 5 megapiksel çözünürlüklü arka kamera mevcut. 15W hızlı şarj ve kablosuz şarj desteği de Amazon Fire HD 8 Plus’ı ayrıştıran özellikler arasında. Amazon’un üç tablet için de 13 saatlik bir pil ömrü vadettiğini belirtmekte fayda var.

Amazon Fire HD 8 tabletler için siyah, mavi ve pembe olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. 2 GB RAM ve 32 GB depolama alanına sahip versiyon ABD’de 99.99 dolar karşılığında satılacak. Fire HD 8 Plus’ın başlangıç fiyatı ise 119.99 dolar. Kids Edition modeli ise mavi, pembe ve mor renk seçenekleriyle 149.99 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Ön siparişe çıkan üç tablet de ekim ayında kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER