Teknoloji

Amazon Echo yakında SmartThings cihazlarının sesle kontrolünü mümkün kılacak

smartthings-amazon-240815

Henüz paylaşılmayan bir blog yazısı, Samsung’un SmartThings platformunun Amazon Echo ile birlikte çalışacağını ortaya koyuyor. Akıllı ev platformunun ikinci nesil ev otomasyon merkezinin önümüzdeki ay piyasaya çıkması planlanıyor. Görünen o ki, yeni donanımın satışa sunulmasıyla birlikte SmartThings, Amazon Echo entegrasyonunu da desteklemeye başlayacak. Amazon Echo’nun sesli asistanı, halihazırda Wemo ve Wink gibi rakip akıllı ev platformlarının kontrolünü mümkün kılıyor. Dolayısıyla SmartThings entegrasyonunun da listeye eklenmesi kulağa şaşırtıcı gelmiyor.

SmartThings bloguna göre, kullanıcılar Amazon’un internete bağlı hoparlörüne sesli komutlar göndererek SmartThings uyumlu ışıkları, düğmeleri ve SmartThings Power Outlet’e bağlı ürünleri kontrol edebilecek. Kullanıcılar sadece “Alexa” adının geçtiği komutlar vererek cihazları kontrol edebilecek. Bu noktada Amazon Echo’nun akıllı asistanının isminin Alexa olduğunu hatırlatmakta fayda var.

SmartThings’in Vimeo hesabından paylaşılan bir video ise SmartThings uyumlu Cree ve Osram Lightify ampullerinin, SmartPower Outlet’in ve bir Sonos oynatıcının Amazon Echo ile nasıl kontrol edildiğini gösteriyor.

Buna ek olarak, SmartThings’in internet sitesinde SmartThings ile Echo arasındaki bağlantının nasıl kurulacağını gösteren bir kılavuz da yer alıyor. Entegrasyonun ne zaman resmen faaliyete geçeceği bilinmese de, sürenin fazla uzaması beklenmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER