Manşetler

Amazon Echo Show tanıtıldı: Dokunmatik ekran, görüntülü görüşme

Amazon en son Echo ürünü; dokunmatik ekranlı ve dahili Alexa sanal asistanlı Echo Show’un duyurusunu gerçekleştirdi. Cihazla ilgili olarak son birkaç gündür epey sızıntıya tanık olmuştuk. En sonunda 229.99 dolarlık fiyatla Amazon üzerinden ön siparişe sunulduğunu da öğrenmiş olduk.

Echo Show’un da standart, sadece sesle kontrol edilen ve sesli çıkış sunan Echo ile, kronometre ayarlama ve müzik dinleme gibi aynı özellikleri bulunuyor. Dahili ekran sayesinde birçok yeni özellik ekleniyor. Show’un ekranı kullanıcılara Alexa sorguları hakkında daha fazla cevap alma imkanı sağlıyor. Örneğin hava durumu sorulduğunda eksiksiz şekilde rapor almak mümkün olurken her bir yemek tarifinin adımları da ekrandan takip edilebiliyor. Ayrıca CNN gibi kaynaklardan haber özetleri veya YouTube ve Amazon Video’dan içerikler gibi videolar da cihaz üzerinden izlenebiliyor.

Diğer çoğu Amazon ürünü gibi, Show da en iyi şekilde şirketin kendi servisleriyle çalışıyor. Ekran Prime Photos servisinde depolanmış fotoğrafları çekerek fotoğraf çerçevesi gibi çalışabiliyor. Ya da Amazon Music’ten şarkıları oynatırken ekranda şarkı sözlerini gösteriyor. Amazon, cihazın Wi-Fi özellikli güvenlik kameralarına da bağlanabildiğini söylüyor, böylelikle kullanıcılar video kamera görüntülerini sadece sesli komutlarla seslenerek izlemeye başlayabiliyor.

En ilgi çekici yenilik ise görüntülü ve sesli görüşme özelliği oluyor. Alexa uygulaması var olduğu takdirde, Echo Show üzerinden telefon görüşmeleri yapmak veya gelen çağrıları kabul etmek mümkün olurken, şu an için Skype desteği bulunmuyor. Ayrıca Amazon, “Drop In” olarak adlandırılan, belirlenmiş arkadaşlar veya aile bireyleriyle herhangi bir zamanda telefon görüşmesi yapmaya olanak sağlayan bir özellik de sunuyor. Karşı tarafın kendisine gelen Drop In çağrısını reddetmek veya sadece ses moduna geçmek için 10 saniye gibi bir süresi bulunuyor. Amazon bu özelliğin sadece az sayıda durumda, örneğin daha yaşlı bir akrabanın durumunun kontrol edilmesi istendiğinde kullanılacağını söylüyor.

Echo Show normal Echo’dakine benzer bir mikrofon teknolojisiyle geliyor. Ne var ki, yedi yerine sekiz mikrofonu bulunuyor. Ekran 7 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip. 5 megapiksel ön kamera ve bir çift iki inç hoparlör de cihazın bünyesinde bulunuyor. Yeni Show cihazı 28 Haziran tarihinden itibaren müşterilere gönderilmeye başlanacak. Amazon şu anda yaptığı bir promosyonla, iki tane ürün almak isteyenlere 360 dolarlık fiyat sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER