Teknoloji

Amazon Echo’nun dokunmatik ekranlı olacak yeni versiyonu görüldü

 

Amazon’un çok yakında yeni bir Echo cihazı çıkarması bekleniyor ve geçtiğimiz hafta sonu ortaya çıkan iki sızıntı sayesinde bu cihazın neye benzeyeceği konusunda fikir sahibi oluyoruz.

Son zamanlarda Amazon’un Echo hoparlörün dokunmatik ekranlı bir versiyonunu geliştirmekte olduğuna dair haberler ortalıkta dolaşmaya başlamıştı. Ancak bu ürünün şeklini tahmin etmek biraz zordu. AFTVnews tarafından paylaşılan ve Amazon’un sunucularından çekildiği söylenen bir fotoğraf sayesinde ilk izlenim oluştu. Fotoğrafta siyah renkli, video monitör görünümünde, üstünde hoparlör ve kamera barındıran bir cihaz görünüyordu. Bu yeni Echo cihazı olabilir.

Görsel: @evleaks

Her şey bu kadarla sınırlı kalmadı. VentureBeat sitesinden Evan Blass, nam-ı diğer @evleaks de, attığı tweet ile bu cihaza ait fotoğrafı paylaştı, ancak onun paylaştığı fotoğraftaki cihaz beyaz renkliydi. Görünüşe göre, tıpkı orijinal Echo gibi bu cihazda da farklı renk seçenekleri sunulacak. Bu ikinci sızıntı elektronik cihaz sızıntıları konusunda haklı bir üne sahip olan Evan Blass’ten gelince, yeni Echo’nun geleceği ihtimali çok daha kuvvetlenmiş oldu.

Yeni cihazın teknik özellikleri ve fiyatıyla ilgili olarak henüz bir bilgi bulunmuyor. Ancak daha önceki dedikodular yeni Echo’nun kullanıcılara Alexa’dan bir şeyler isteme ve daha sonra daha karmaşık işlemler için dokunmatik ekranı kullanma imkanı sunacağını işaret ediyor. Belki Alexa’ya hava durumunu sorup cevabını ekranda görmek mümkün olacaktır.

Ayrıca cihazda video kamera bulunduğu için, video görüşmeler yapmak veya fotoğraf çekmek mümkün olabilir. Dokunmatik ekranlı Echo’nun mayıs ayı içinde piyasaya çıkacağı söyleniyor, bu nedenle yakın zamanda daha fazla Echo sızıntısına tanık olabiliriz.

İLGİLİ HABERLER