Teknoloji

Amazon CEO’su Andy Jassy, ofise dönmek istemeyen çalışanlara net mesajını verdi

amazon.com.tr amazon oyun

Amazon CEO’su Andy Jassy, ofise geri dönmek istemeyen çalışanlarına net bir mesaj gönderdi: “Bu sizin için işe yaramayacak.” Insider’ın haberine göre, Jassy’nin bu ayın başlarında yapılan bir toplantıda Jassy’nin bu açıklamayı yaptığı belirtildi. Mayıs ayından itibaren çalışanlarını haftada üç gün ofise dönmeleri için zorlayan Amazon, bu konuda tüm çalışanlarınını memnun edemedi. Karara karşı binlerce işçi bir dilekçe imzalayarak protesto düzenledi. Ancak bu, Amazon’un bu konudaki tutumunu değiştirmeye yetmedi.

Amazon çalışanlarının tepkisi değişmeyecek

Toplantının kaydı Insider tarafından ele geçirildi. Buna göre Jassy, çalışanlara “Artık katılmayıp taahhüt etme zamanı geçti” dedi ve ekledi: “Katılmayıp taahhüt edemiyorsanız bu, Amazon’da sizin için muhtemelen işe yaramayacak, çünkü haftada en az üç gün ofise dönüyoruz.” Jassy’nin çalışanları ofise dönmeye zorlama kararı bir inisiyatif çağrısıydı ve çalışanlar istemiyorlarsa şirketten ayrılabilirler. Jassy, “Tüm takım arkadaşlarımızın haftada üç gün ofiste olmaları ve insanların bu yapmayı reddetmeleri doğru değil.” dedi.

Devam eden işten çıkarmaların yanı sıra, Amazon ofise dönmeyi reddeden çalışanlara karşı sertleşiyor. Temmuz ayında Insider’ın gördüğü sızdırılmış mesajlara göre Amazon, ekiplerinin çalıştığı ofislere gelmeyen çalışanları “gönüllü istifaya” zorlayacak, diğerleri ise kendi başlarına istifa etmeye başladı. Ayrıca şirket, çalışanlara ofise gelmeleri hakkında uyarılar göndermeye de başladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER