Eğlence

Amazon Blade Runner dizisi için kolları sıvadı

amazon blade runner

Yönetmen Ridley Scott, bir süre önce Blade Runner dizisi için hazırlıkların yapıldığını açıklamıştı. Projenin gerçeğe dönüşmesi artık biraz daha yakın görünüyor. Son haberlere göre, Amazon Studios Blade Runner dizisinin çekimleri için kolları sıvadı.

Amazon’un TV ve film prodüksiyon ekibinin senaryo sürecini çok hızlı şekilde yürüttüğü belirtiliyor. Dizi için olası yayın tarihi seçeneklerinin değerlendirildiği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Deadline’ın haberine göre, dizi Blade Runner 2099 adıyla izleyicilerin karşısına çıkacak. Konu hakkında detaylar henüz paylaşılmasa da, seçilen isim dizinin Ridley Scott’un son Blade Runner filminden 50 yıl sonra geçeceğini düşündürüyor. Son Blade Runner filmi, Blade Runner 2049 ismiyle yayınlanmıştı.

Scott’un dizinin baş yapımcılarından biri olacağı ve aynı zamanda bazı bölümlerde yönetmen koltuğuna oturacağı söyleniyor. Amazon’un bilimkurgu portföyünde The Expanse gibi uzun soluklu bir yapım ve Philip K. Dick’in eserlerinden uyarlanan Electric Dreams bulunuyor.

Amazon, Blade Runner evrenine ilgi duyan tek platform değil. Anime dizisi Blade Runner: Black Lotus da bu yıl Adult Swim ve Crunchyroll’da gösterilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER