Teknoloji

Amazon Alexa yakında farklı sesleri ayırt etme yeteneğine kavuşabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon alexaAmazon’un dijital asistanı Alexa, son dönemde teknoloji dünyasının yükselen değerleri arasında yer alıyor. Time’da yer alan habere göre, şirket dijital asistanına yeni yetenekler kazandırmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Eğer iddialar doğruysa, Amazon Alexa bu çalışmalar sonucunda farklı sesleri ayırt edebilecek.

Time’ın haberinde konuya ilişkin çalışmanın arka planına ilişkin bilgiler de veriliyor. Özelliğin şirket içinde “Voice ID” adıyla anıldığı ve geliştirme çalışmalarının 2015 yazında başladığı belirtildi. Habere göre, Voice ID ile belli komutlar belli bir sesle eşleştirilebiliyor. Örneğin, bu özellik Amazon’dan ürün satın alma işlemini sadece bir kişinin sesiyle gerçekleştirilmesi mümkün hâle gelecek. Bazı işlemlerin gerçekte yetkisi olmayan kişilerin sesli komutlarıyla gerçekleştirilmesi, geçmişte sorun teşkil etmişti.

Alexa hâli hazırda birden fazla profili ve satın alma işlemleri için PIN ile onaylamayı destekliyor. Ancak süreci ses tanıma yoluyla otomatikleştirmek bu özelliklerden faydalanmayı da kolaylaştıracak gibi görünüyor. Mevcut sistemde kullanıcı hesapları arasındaki geçişler ve şifre girişleri manuel olarak gerçekleştiriliyor.

Amazon Alexa yeni özelliğiyle gizlilik tartışmalarını alevlendirebilir

Amazon’un Voice ID özelliğinin Alexa ile ilgili gizlilik endişelerine yeni bir boyut kazandırması ve tartışmaları yeniden alevlendirmesi muhtemel görünüyor. Time’ın haberinde özelliğin teknik gelişim sürecinin tamamlandığı, ancak Amazon’un özelliği gizlilik konusunda sıkıntı oluşturmayacak bir şekilde sunmanın yolunu bulmaya çalıştığı belirtildi.

Gizlilik tartışmalarının nasıl bir seyir izleyeceği konusunda şimdiden kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak Voice ID’nin Alexa’yı biraz daha kullanışlı hâle getirdiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER