Teknoloji

Amazon’un ilk akıllı telefonuna ait olduğu iddia edilen fotoğraflar sızdı

Amazon’un uzun süredir beklenen akıllı telefonunun ortaya çıkışının her geçen gün biraz daha yaklaştığı anlaşılıyor. BGR tarafından yayınlanan fotoğraflar ile cihaza ait prototiplerden biri gözler önüne çıkarken, fotoğraflardaki cihazın etrafının koruyucu bir kılıfla kaplanmış olması akıllı telefonun fiziki tasarımı konusunda daha somut bir fikir yürütmeye engel oluyor.

amazon-akilli-telefon-sizinti-1

BGR’ye göre Amazon’un ilk akıllı telefonu 4.7 inç bir ekran taşıyor. Bu ekran boyutu hem Samsung’un hem de HTC’nin yeni gözde telefonlarının altında kalıyor. 720p ekran çözünürlük bakımından da Galaxy S5 ve One (M8)’in gerisinde. Amazon’un akıllı telefonun bir Qualcomm Snapdragon işlemci ve 2 GB RAM barındıracağı da gelen haberler arasında.

Fotoğraflara bakıldığında cihazın ön yüzünde beş adet kameranın bulunması dikkat çekiyor. Bu kameralardan bir tanesinin fotoğraf ve video çekimi, görüntülü sohbet ve şirketin Mayday isimli müşteri destek servisi için kullanılması bekleniyor. Köşelere yerleştirilen dört kameranın ise Amazon’un, daha önce de gündeme gelen, 3D deneyiminin sağlanmasında kullanılacağı tahmin ediliyor.

BGR’nin haberine göre, Amazon bu kameralar sayesinde göz takip teknolojisini kullanarak gözlüklere veya farklı bir ekran teknolojisine ihtiyaç duymadan 3D etkisini sunacak. Ancak bu kameraların neyi takip edeceği konusunda farklı görüşler de yükseliyor. BGR’nin göz ve yüz takip iddiasına karşın, TechCrunch göz takip teknolojisinin kullanılmayacağı iddiasında bulunuyor. İki site Amazon’un 3D özelliğine ne kadar odaklanacağı konusunda da anlaşmazlık içinde BGR Amazon’un gözlüksüz 3D özelliğini pek çok noktada ön plana çıkaracağını iddia ederken, TechCrunch özelliğin kısıtlı bir kullanım alanı olacağını öne sürdü. Android’in Amazon tarafından elden geçirilmiş versiyonu olan FireOS’i barındırması beklenen telefonun haziran ayında tanıtılması, eylül ayı itibarıyla satışa sunulması öngörülüyor.

İlgili >> BGR, TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER