Teknoloji

Amazon akıllı buzdolabı çıkarabilir

amazon ar

İddialara göre, Amazon bir akıllı buzdolabı üzerinde çalışıyor. Insider’ın haberinde, şirketin geliştirme sürecini “Project Pulse” adı altında yürüttüğü belirtiliyor. Geliştirme çalışmalarından Amazon’un yüksek teknolojili Go marketlerini hazırlayan fiziksel mağaza biriminin sorumlu olduğu da haberde dikkat çekilen noktalar arasında yer alıyor.

Project Pulse’ın envanter ve alışveriş alışkanlıklarını takip amacıyla geliştirildiği, kullanıcıların istediğini tahmin edebileceği ve teslimatı yapabileceği belirtildi. Son kullanma tarihlerini de izleyecek olan buzdolabı, Amazon Fresh ve Whole Foods’tan kolaylıkla sipariş vermeyi de sağlayacak.

Habere göre, Amazon’un akıllı buzdolabı çalışmaları en az iki yıldır sürüyor. Çalışmaların bilgisayar ve yapay zekâdan sorumlu direktör Gopi Prashanth’ın yönetiminde yürütüldüğü de haberde belirtilen noktalar arasında yer alıyor. Amazon’un bu ürünü kendi markasıyla mı yoksa başka bir markayla iş birliği içinde mi süreceği ise henüz bilinmiyor.

Akıllı buzdolabının yeni bir şey olmadığını belirtmek gerekiyor. Samsung ve LG’nin içindeki gıdaları tanıyan, Bixby gibi dijital asistanlara bağlanabilen ve bazen ürün siparişi vermeyi sağlayan akıllı buzdolapları mevcut. Ancak Amazon’un ağı ve bazı ülkelerde süpermarket işletmesi işleri biraz daha ilginç hâle getiriyor. Şirket bu alandaki vizyonunu Amazon Go marketleri ve Dash hızlı sipariş butonlarıyla daha önce göstermişti.

Amazon akıllı buzdolabı geliştirdiği haberi konusunda şimdilik bir açıklama yapmadı. Bu noktada Amazon gibi büyük şirketlerin sürekli olarak yeni ürünler denediğini ancak her zaman bunları piyasaya sürmediğini belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER