Ulaşım

Almanya içten yanmalı motora sahip otomobilleri 2030’da yasaklayabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

almanya elektrikli otomobilAlmanya, kirlilik üretmeyen otomobillerin döneminin başlangıcına öncülük etmek istiyor. Ancak bunun için tamamen finansal teşviklerden faydalanmak şirketin tercih ettiği bir yöntem değil gibi gözüküyor. Almanya Federal Konseyi (Bundesrat) tarafından alınan karar, 2030 itibarıyla içten yanmalı motora sahip otomobillerin yasaklanması için çağrıda bulunuyor. 2030’un ardından ülkede satılan tüm otomobillerin elektrikle veya hidrojenle çalışması öngörülüyor.

Söz konusu kararın bir bağlayıcılığı bulunmuyor. Ancak Bundesrat olası bir yasağın tüm Avrupa’yı kapsaması için Avrupa Birliği’ne çağrıda bulunmayı planlıyor. Alman hükümetinin Avrupa Birliği üzerindeki etkisi göz önüne alınınca bu çağrıya karşılık verilmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Almanya Avrupa Komisyonu’ndan vergilendirme politikalarının yeniden değerlendirilmesini istiyor

Bundesrat, Avrupa Komisyonu’ndan vergilendirme politikasını ve bu politikanın emisyonsuz mobilitenin teşviğindeki etkisinin gözden geçirmesini istiyor. Bu isteğin ne anlama geldiği net biçimde anlaşılmıyor. Sıfır emisyonlu araçlar için daha güçlü vergi teşviklerinin hayata geçirilmesi akıllara gelen ilk seçenek oluyor. Ancak bunun AB üyesi ülkelerde dizel otomobiller için sunulan vergi indirimlerini kaldırmayı da kapsayabileceği belirtiliyor. Otomobil üreticileri uzun süredir sert emisyon standartlarının dizel arabaları olumsuz etkileyeceğinden endişe duyuyor.

İLGİLİ HABERLER