Eğlence

Alice: Madness Returns Steam’den bir kez daha kaldırıldı

alice: madness returns
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Alice: Madness Returns Steam‘den bir kez daha kaldırıldı. 2011’de yayınlanan oyun, bundan yaklaşık beş yıl önce bir DRM sorunu nedeniyle Steam’den yok olmuş ve geçtiğimiz şubat ayına kadar oyuna erişlememişti. Oyunun Steam’deki ikinci dönemi ise çok daha kısa sürdü.

Oyunun Steam’den kaldırılmasının nedeni belirsizliğini koruyor. Steam’de konuyla ilgili pek fazla detay bulmak mümkün olmuyor. Oyun sayfasında sadece “Yayıncının talebi doğrultusunda Alice: Madness Returns, artık Steam’de satılmamaktadır.” şeklinde genel bir açıklama yer alıyor.

Oyunun yaratıcısı American McGee ise sorunun oyunun yayıncısı Spicy Horse’un başka bir oyunundan kaynaklandığını iddia etti. McGee, duyumlarına dayandırdığı paylaşımında Spicy Horse’un sorunlu Akaneiro: Demon Hunters oyununu Steam’den çekmek isterken diğer oyunlarını da mağazadan kaldırdığı bilgisi yer alıyor.

An itibarıyla Alice: Madness Returns hâlâ Steam üzerinden satın alınamıyor. Bu problemin ne zaman çözüme kavuşacağı da şu an için belirsizliğini koruyor. Alice Harikalar Diyarı’nda hikayesine farklı bir açıdan yaklaşan serinin ilk oyunu 2000’de yayınlanmıştı. Bir dönem EA’in kreatif direktörlüğünü üstlenen McGee, serinin üçüncü oyununun da Alice: Asylum (Akıl Hastanesi) adını taşıyacağını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER