Eğlence

Alibaba Netflix benzeri bir video servisi üstünde çalışıyor

alibaba

alibaba-logo-050215

Çinli e-ticaret devi Alibaba, 2 ay içinde çevrim içi video servisini faaliyete geçirmeyi planlıyor. Şirketin dijital eğlence şefi Patrick Liu, Netflix ve HBO gibi platformların başarısını tekrarlamayı umduklarını belirtti.

Hedeflerinin ev eğlencesini yeniden tanımlamak olduğunu söyleyen Liu, Tmall Box Office adını verdikleri serviste hem Çin’den hem de diğer ülkelerden içeriklere yer vereceklerini dile getirdi. Liu, Netflix ve HBO’nun yaptığı gibi özel prodüksiyonlar da sunacaklarını vurgulamayı ihmal etmedi. Alibaba, Çin’in en önemli yönetmenlerinden biri olan Wong Kar-wai ile birlikte bir film projesine başlayarak, yapımcılık konusundaki isteğini daha öncesinde ortaya koymuştu.

Çevrim içi mağaza olarak Amazon’dan daha kârlı bir durumda olan Alibaba, Tmall Box Office ile de Amazon Prime Instant’a benzer bir video platformu sunmuş oluyor. Liu, Tmall Box Office’te içeriklerin yüzde 90’ının ücretli, yüzde 10’nun ise ücretsiz olacağını açıkladı. Şirket ödemeleriyse aylık planlar veya izlenen içerik başına almayı planlıyor. Alibaba’nın Tmall Box Office’i kurmasının Netflix’in olası Çin planlarına olumsuz bir etkide bulunacağı rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER