Teknoloji

Alibaba 85 saniye içinde 1 milyar dolarlık satış yaptı

alibaba

Çin’in e-ticaret devi Alibaba için e-ticaret sektöründeki satış rekorlarını kırmak alışılmamış bir durum değil. Şirket söz konusu rekor kırma alışkanlığını bu yıl bir üst seviyeye taşıdı. Alibaba’nın “Yalnızlar Günü” olarak da bilinen Küresel Satış Festivali‘nde 230 ülkede toplamda 24 saatlik süre içinde 30.8 milyar dolarlık ürün satışı gerçekleştirildi.

Şirketin 2017’de aynı gündeki hasılatı 25.3 milyar dolar seviyesindeydi. Bu da yüzde 27’lik bir artış kaydedildiği anlamına geliyor. Ancak bu yılki rakamlarda esas dikkat çeken nokta güçlü başlangıç oluyor.

Alibaba’nın Yalnızlar Günü indirimlerini başlatmasının ardından 1 milyar dolarlık ürün satışı gerçekleştirmesi sadece 85 saniye sürdü. 10 milyar dolar seviyesine de 1 saat içinde ulaşıldı. Etkinlikte en çok satış yapan markalar arasında Apple, Dyson, Gap ve Nike öne çıkıyor.

Alibaba için Küresel Satış Festivali’nde işler oldukça iyi gitse de, genel resimin şirket için tozpembe olduğunu söylemek kolay değil. ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının getirdiği ekstra gümrük vergileri nedeniyle sıkıntı yaşayan şirket, Çin’in para birimi yuanın değer kaybından da etkilenmiş durumda. Bu etki nedeniyle şirketin gelir beklentisi de aşağıya çekildi. Yine de Küresel Satış Festivali’nde oluşan satış hacmi, etkinliğin diğer etmenlerden bağımsız hâle geldiğini ve kendi kültürünü oluşturduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER