Teknoloji

Alcatel Watch Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

alcatel-watch-on-inceleme-23

Akıllı saat arenasına yeni giren şirketlerden bir tanesi de Alcatel oldu. Şirketin standına uğrayıp CES 2015’te tanıtımını gerçekleştirdiği yeni giyilebilir ürünü Alcatel Watch’u kısa süreliğine de olsa deneyimleme fırsatı bulduk. LG, Huawei gibi üreticilerin akıllı saatlerine nazaran Alcatel Watch biraz daha düşük profilli bir ürün gibi görünüyor. Uzaktan baktığınızda bunu takan bir kişinin kolunda çekici bir saat olduğunu düşünebilirsiniz, ancak yaklaşıp dikkatli baktığınızda saatin o kadar göz kamaştırıcı olmadığını göreceksiniz.

alcatel-watch-on-inceleme-14alcatel-watch-on-inceleme-17alcatel-watch-on-inceleme-6alcatel-watch-on-inceleme-4alcatel-watch-on-inceleme-10Tabii ki, bu durum Alcatel Watch’un kötü bir akıllı saat olduğu anlamına gelmiyor. Bu saat daha çok bütçesini düşünen kullanıcıları giyilebilir ürünlerle buluşturmayı amaçlıyor ve bu amaç doğrultusunda da gerekenleri karşılamaya çalışıyor. Farklı kayış alternatifleri ve saat yüzleriyle Alcatel Watch’a farklı ve etkileyici görünümler kazandırmak mümkün olabilir. Fuar alanında deneyimlenen ürünlerde siyah ve beyaz renkli kayışlar bulunuyordu. Bu kayışlar fazla kaliteli görünmüyor ve farklı bileklere göre ayarlamak o kadar kolay görünmüyor.

Yine de Alcatel Watch’un güzel bir yanı var, o da USB şarj bağlantısı kayış ucuna eklenmiş, böylelikle herhangi bir kabloya ihtiyaç duymadan, saati doğrudan bilgisayarın USB portuna bağlayarak şarj etmek mümkün oluyor. Alcatel tam dolu bir pille (210 mAh) saatin iki ila beş gün arasında kesintisiz hizmet verebileceğini söylüyor.

Alcatel Watch’un yuvarlak gövdesi 10.5 mm.’lik kalınlığa ve 41.8 mm. çapa sahip. İki farklı kayış seçeneği var, bunların toplamda uzunlukları 65 ila 120 mm. arasında değişiyor. Saatin suya dayanıklılığı IP67 sertifikasıyla belgeleniyor. Alcatel Watch Bluetooth 4.0, NFC, titreşim motoru, ivmeölçer, jiro, yükseklik ölçer, kalp ritm ölçer ve pusula gibi bağlantı destekleri ve sensörler de mevcut.

Alcatel Watch’un 1.22 inç IPS ekranı 204 x 204 piksel çözünürlük ve 262 bin renk desteğine sahip. Bu ekran düşük çözünürlüğü ve zayıf renk desteğiyle kullanıcıları etkilemeyecektir, ancak Alcatel OneTouch’ın hazırladığı özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü sayesinde bir dereceye kadar etkileyicilik sağlanıyor.

Alcatel OneTouch bu saat için özel bir işletim sistemi hazırlamış. Çeşitli ikonlarla bezenmiş bir ana ekran kullanıcıları karşılıyor ve bu arayüzde parmakla sürükleyerek gezinti yapılıyor. Ayrıca saatin kenarında bulunan kadran tuşu da gezinti sırasında kullanılıyor. Buna ek olarak saatin alt bölümünde yer alan 6 işareti de bir nevi ana ekran tuşu işlemi görüyor. 6 işaretine dokunarak istediğiniz anda ana ekrana geri dönebilirsiniz. Sürükleme sırasında hafif takılmalar gözleniyor, bu da saatin performansı hakkında az da olsa bir fikir sahibi olmamızı sağlıyor. Saatle birlikte çalışan yardımcı uygulama sayesinde saatin çeşitli ayarlarını yapmak veya saat üzerinden telefondaki çeşitli kontrolleri gerçekleştirmek mümkün oluyor. Alcatel Watch Android 4.3 Jelly Bean ve üstü sürümle çalışan Android telefonlarla, aynı zamanda iOS 7 ve üstü sürümle yüklü iOS cihazlarıyla uyumlu çalışıyor.

Kalp ritmi ölçümü, adım sayma, vs. gibi sağlık odaklı veriler Alcatel Watch’un yakın takibinde. Bunun yanı sıra hava durumu verilerini de Alcatel Watch’un ekranında görülebiliyor. Bağlı olan telefonda çalınan şarkıyı saatten kontrol etmek, kamera uygulamasını saatten açıp deklanşör tuşu niyetine saati kullanmak da diğer özellikler arasında bulunuyor.

Alcatel OneTouch’ın piyasaya sunmaya hazırlandığı Alcatel Watch piyasanın giriş-orta segmentine hitap eden bir akıllı saat olacak gibi görünüyor. Saat belki hayran bıraktırmıyor olabilir, ancak kendisi için biçilen değerin karşılığını yeteri kadar verecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER