Teknoloji

Alcatel Plus 10 4G LTE özellikli klavyesiyle Windows 10’u her yerde sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

alcatel plus 10

Alcatel de 2’si 1 arada bilgisayar oyununa Plus 10 ile katılıyor. Şirketin ilk birleştirilmiş tablet ve dizüstü bilgisayar ürünü olan bu cihaz Windows 10’u eksiksiz şekilde çalıştırıyor ve kendi dahili pilini ve Kategori 4 tipi LTE bağlantısını barındıran bir klavyeyle birlikte geliyor.

Ne var ki, Alcatel Plus 10 teknik özellikler bakımından çok da etkileyici görünmüyor. 1.92 GHz Intel işlemci, 2 GB RAM ve sadece 32 GB dahili hafızaya sahip olan bu ürünün 64 GB’ye kadar kartları destekleyen microSD kart yuvası da mevcut.

Plus 10’un üç farklı modu var. Öncelikle bu cihaz normal bir tablet gibi çalışıyor. Sonra 10.1 inç ekranı klavyeye takılarak bir dizüstü bilgisayar elde ediliyor. Son olarak tablet parçası ters şekilde takılarak klavye bölümü arkada bırakılıyor, böylelikle film veya TV izlemek için uygun pozisyon elde ediliyor.

alcatel-plus-10-210216-2

Ne var ki, ekran açısı ayarlanamıyor. Her ne kadar tek bir pozisyonla da olsa Plus 10’u bir dizüstü bilgisayar gibi kullanmak mümkün olsa da, stand modundayken biraz fazla arkaya doğru yatıyor, bu nedenle sadece cihaza biraz yukarıdan bakarken verimli bir kullanım oluyor.

Alcatel, klavye ve tabletin pilleri birleştirildiğinde Plus 10’un sekiz saate kadar çalışabileceğini söylüyor. Tablet parçasında 5830 mAh, klavye parçasında da 2580 mAh kapasiteli pil var, böylelikle toplam 8410 mAh’lik bir kapasite elde ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Alcatel Idol 4 ve Idol 4S üstün özellikler ve OneTouch markasız olarak geliyor

Portlara baktığımızda USB, microUSB ve micro HDMI’yi görüyoruz. Önde ve arkada da kameralar var ve ilginçtir ki, önde düşük ışık koşulları için bir flaş da eklenmiş. 10.1 inç ekran 1280 x 800 çözünürlüklü IPS panele sahipken, sanal 3D ses özellikli çift hoparlörler de önde yer alıyor. Metalik gümüş, mat beyaz, mat volkan siyahı ve doku kaplamalı ılık gri deri gibi farklı renk seçeneklerine sahip olan bu tabletin klavye ile birlikte ağırlığı 850 gr. oluyor.

alcatel-plus-10-210216-3

Alcatel Plus 10 haziran ayında piyasaya çıkacak. Bu cihazın Avrupa, Latin Amerika ve Orta Doğu gibi bölgelerde satışa sunulması bekleniyor. Fiyatı henüz açıklanmadı, ancak uygun bir fiyatla ilgi çekici hibrit bilgisayar seçeneklerinden bir tanesi olabilir.

Alcatel Plus 10 hibrid Windows 10 tabletiyle ilgili daha fazla detayı ilerleyen günlerde Mobil Dünya Kongresi zamanında gerçekleştireceğimiz ön incelemede bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER