Teknoloji

Akıllı telefon işinden çıkmaya karar veren LG’den güncelleme sözü

LG, Android işletim sistemi güncellemeleri sunmaya devam edeceğini söylüyor. Bu güncellemeler Android 12 sürümüne güncellemeyi de kapsayacak. Böylelikle şirket, akıllı telefon işinden tamamen çıkacak olmasına rağmen, en azından bazı cihazları için güncelleme desteğini sürdürecek.

Şirketin yayınladığı basın bülteninde ve ABD web sistesindeki Sık Sorulan Sorular sayfasında LG; bazı güvenlik ve işletim sistemi güncellemelerini sunmaya devam edeceğini söyledi. Ancak XDA Developers tarafından LG’nin Güney Kore web sitesinde rastlanan bir sayfaya göre, Android 12 işletim sistemi güncellemesinin sadece belirli modeller için sunulacağı belirtiliyor. Bu sayfada ayrıca, bunun ürün performansına bağlı olarak değişebileceği ve güncelleme kullanılabilirliğinin bölgeye göre değişiklik gösterebileceği belirtilmektedir.

The Verge sitesi de LG ABD biriminden şirketin seçilmiş modelleri için belirli işletim sistemi güncellemelerini sunacağı doğrulamasını aldı. Yazılım güncellemeleri ile ilgili detayların yakın gelecekte paylaşılacağı da belirtildi. Bu arada LG’nin Android 11 güncelleme takvimi de her ülke için belli olmadı. Ne var ki, LG’nin Almanya web sitesinde paylaşılan takvim diğer ülkeler için de bir fikir verecektir.

Ne yazık ki LG, telefon işinden çıkma kararından önce bile güncellemeler konusunda pek güvenilir sayılmazdı. Amiral gemisi cihazlar için bile işletim sistemi güncellemeleri yavaş geldi. 2018 yılında şirket, bir Yazılım Güncelleme Merkezi kurarak bunu düzeltmeye çalıştı, ancak 2019’un başlarında Android 9 Pie güncellemelerini sunma zamanı geldiğinde, aslında pek bir şey de değişmemişti.

Eğer şirket Android 12 sözünü tutarsa, bu güncellemenin Wing ve V60 gibi yalnızca birkaç yüksek profilli cihaza gelmesini bekliyoruz. Ve Android 11’in bile, şirketin telefonlarının birçoğuna bu yılın ilerleyen zamanlarında gelmesi planlanlandığı dikkate alındığında, bu 12 güncellemesinin gelmesi muhtemelen çok uzun bir zaman alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER