Teknoloji

Akıllı saat satışlarındaki düşüş 2023’ün ilk çeyreğinde de devam etti

apple watch series 8 inceleme apple watchos 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Araştırma şirketi Counterpoint Research tarafından sağlanan verilere göre, küresel akıllı saat pazarı 2023’ün ilk çeyreğinde yüzde 1.5 oranında küçüldü. Böylelikle pazar üst üste iki çeyrek küçülmüş oldu. Yılın ilk çeyreğinde pazarın önemli oyuncuları olan Apple, Samsung ve Huawei’nin satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre azaldı.

Pazarın yüzünü güldüren tek şey ise Hindistan’da artan satışlar oldu. Bu ülkede satışlar yıllık bazda yüzde 121 oranında artarken, bu artışta giriş segmenti cihazlara gösterilen ilgi etkili oldu. Counterpoint’e göre, Hindistan’da satılan akıllı saatlerin yüzde 34’ünde herhangi bir işletim sistemi bulunmuyor. Buna ek olarak, ülkede satılan saatlerin yüzde 40’ının fiyatı 2000 rupinin (482 TL) altında.

Apple yüzde 26’lık payıyla pazarın zirvesindeki yerini koruyor. Hindistan markası Fire-Boltt ise yüzde 9’luk pazar payıyla ikinciliği Samsung’la paylaşıyor. Samsung’un küresel ölçekteki satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15 oranında azalmış olması dikkat çekiyor.

akıllı saat

2023’ün ilk çeyreğinde en çok akıllı saat satışı Hindistan’da yapıldı

Bölgesel bazda bakıldığında akıllı saat satışlarının yüzde 27’sinin Hindistan’da yapıldığı görülüyor. Hindistan’ı yüzde 26 ile Kuzey Amerika izliyor. Üçüncü sırada ise geçtiğimiz yıla kıyasla satışlardaki payı yüzde 28 oranında azalarak yüzde 18’e gerileyen Çin bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER