Teknoloji

AirPort Extreme’in içinde sabit diskin sığabileceği boş bir alan çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geçtiğimiz pazartesi akşamı düzenlediği WWDC açılış toplantısında yeni AirPort Extreme ve Time Capsule ürünleri de tanıtılmıştı. Time Capsule 2 TB ve 3 TB’lık sabit disk seçenekleriyle sunuluyor ve kullanıcıların Mac’lerindeki dosyaları yedeklemelerine izin veriyor. AirPort Extreme de kaliteli bir ağ yönlendiricisi olarak dikkat çekiyor. iFixit tayfası bu ağ yönlendiricisini açmış ve içinde sabit disk için boş bir alan bulunduğunu tespit etmiş.

airport-extreme-ifixit-130613

Dıştan bakıldığında Apple’ın her iki ürünü için de aynı tasarımı kullandığı görülüyor. Durum içeride de değişmiyor, ancak AirPort Extreme içinden sabit disk sürücüsü ve buna bağlı konnektörler çıkarılmış gibi görünüyor. Bu da AirPort Extreme’in içinde 3.5 inç’lik bir sürücünün sığacağı kadar boş alanın olduğunu gösteriyor. Bu durum DIY (kendin-yap) tarzı iş yapan meraklıların bir hayli ilgisini çekecektir. Bu boşlukla ilgili olarak neler yapılabileceğiniyse ileride göreceğiz.

Görünüşe göre, AirPort Extreme’de kendi sabit disk sürücüsünü kullanmak isteyenlerin uygun bağlantı elemanlarına da ihtiyaçları var. Cihazın içine yerleştirilen sürücü ancak bu sayede yönlendiricinin içindeki lojik devre kartına bağlanabilir. Yine de bazıları 2.5 inç’lik bir sürücünün kullanılıp bunun cihazın dışındaki USB portuna bağlanabileceğini iddia ediyor.

iFixit, AirPort Extreme için tamir edilebilirlik notu olarak 10 üzerinden 8 verdi. Yapıştırıcının kullanılmaması ve garip görünümlü Torx vidalarının kullanılmamış olması bu kadar yüksek notun alınmasında en önemli etkenler arasında bulunuyor.

Apple’ın yeniden tasarladığı AirPort Extreme şu anda ABD’de satışa sunuldu. Önceki nesil versiyonlarına göre biraz daha büyük olan bu cihazın fiyatı 199 dolar olarak belirlendi. AirPort Time Capsule ürününün 2 TB ve 3 TB’lık versiyonları da sırasıyla 299 ve 399 dolara satılıyor.

İlgili >> iFixit

İLGİLİ HABERLER