Eğlence

AirPlay 2 desteği daha fazla marka TV tarafından desteklenecek

Samsung, sürpriz bir açıklama yaparak yeni akıllı TV’lerinin iTunes içeriklerini ve Apple’ın AirPlay 2 yayın protokolünü destekleyeceğini açıklamıştı. Görünüşe göre, diğer TV üreticileri de benzer duyuruları yapacaklar.

MacRumors‘ın haberine göre Apple’ın ABD web sitesindeki güncellenmiş AirPlay sayfası, “Lider TV üreticileri AirPlay 2’yi doğrudan TV’lerine entegre edecekler, böylelikle iOS cihazınızdan veya Mac’inizden AirPlay 2 destekli akıllı TV’nize zahmetsizce paylaşım yapmanız ya da hemen her şeyi yansıtmanız mümkün olacak.” şeklinde bir ibareye yer veriyor.

Söz konusu sayfada AirPlay TV desteğinin nasıl çalışacağına dair detaylar yer alıyor. iPhone’un kilit ekranındaki görsel bileşen kontrolleri ve Siri entegrasyonu gösteriliyor.

Görünüşe göre, AirPlay destekli TV’ler AirPlay destekli hoparlörler gibi çalışacak. HomeKit de kullanıcılara Siri’ye belirli bir odada belirli bir filmi oynatma komutu vermeyi sağlayacak. Diğer TV üreticilerinin iTunes içeriği sunup sunmayacağına dair bir işaret henüz yok. Şu an için bu özellik Samsung’a has gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER