EğlenceManşetler

iTunes Samsung Smart TV’lere geliyor

itunes samsung smart tv

Samsung’un 2018 ve 2019 serisi televizyonları çok yakında iTunes film kütüphanesine erişebilecekler. Samsung’dan gelen açıklamaya göre, kullanıcılar TV’lerinden iTunes filmlerini doğrudan satın alabilecekler veya kiralayabilecekler. iTunes içerikleri Samsung’un TV’lerinde özel bir uygulama aracılığıyla sunulacak. Aynı zamanda TV’lerde Apple’ın kablosuz içerik yayın standardı AirPlay 2 de desteklenecek.

iTunes Filmler ve TV Şovları uygulaması Samsung’un 2019 model TV’lerinde yer alacak. Aynı zamanda 2018 modellerine de yazılım güncellemesi sonrasında gelecek. Bu uygulama 100 ülkede kullanılabilir olacak. Apple’ın ilk kez Windows PC’leri dışında video kütüphanesini üçüncü taraf cihazlara açtığına tanık oluyoruz. Ne var ki, şirketin bu yıl içinde video yayın servisini çıkarmaya hazırlandığını dikkate aldığımızda, uygulamanın çok yakında başka cihazlara da gelmesini bekleyebiliriz.

AirPlay 2 desteği de Samsung Smart TV’lere geliyor

airplay 2 samsung smart tv

Öte yandan AirPlay 2 desteği 190 ülkede kullanılabilir olacak. Böylelikle Apple cihazlarından fotoğraflar, videolar, müzikler ve podcast’ler Samsung televizyonlarına doğrudan yansıtılabilecek.

Apple’ın İnternet Yazılımları ve Servislerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue, konuyla ilgili olarak, iTunes ve AirPlay 2 deneyimini Samsung Smart TV’ler aracılığıyla daha fazla müşteriye getirmek için sabırsızlandıklarını kaydetti. Bu sayede iPhone, iPad ve Mac kullanıcılarına sevdikleri içerikleri evlerindeki daha en büyük ekrandan izlemek için bir başka yol sunmuş olacaklarını da ekledi.

İLGİLİ HABERLER