Teknoloji

Adobe Project Nimbus uygulamasını “yanlışlıkla” yayınladı

adobe project nimbusFotoğrafları mobil cihazlar üzerinden düzenleyebilmek giderek önem kazanıyor. Adobe Photoshop, Illustrator ve Lightroom gibi uygulamaların sadeleştirilmiş versiyonlarını hem web’de hem de mobil cihazlarda sunuyor. Kullanıcılar fotoğraflarını Adobe’nin Creative Cloud sistemi üzerinden yönetebiliyor. Ancak bu süreç, özellikle dosyalar eş zamanlanmadığında oldukça zorlu olabiliyor. Adobe Project Nimbus isimli uygulamasını geçtiğimiz yıl duyurmuştu. Lightroom’un karmaşık arayüzünü sadeleştiren uygulama, Adobe tarafından Creative Cloud kullanıcıları için “yanlışlıkla” yayınlandı. Bu hata Adobe tarafından kısa süre içinde düzeltilse de, kullanıcıların ekran görüntüsü almasını engelleyemedi.

Nimbus ile Lightroom’un tamamen aynı olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak Lightroom’daki bazı araçlar, Nimbus’ta da kullanıcıların karşısına çıkıyor. Temel ışık ve renk düzenlemeleri, kırılma, fırça ve gradyan düzeltmesi söz konusu araçlar arasında bulunuyor. Nimbus aynı zamanda kopyala-yapıştır, orijinal fotoğrafı rahatlıkla görme ve histogram gibi standart seçenekler bulunuyor.

adobe project nimbus

Project Nimbus’u muadillerinden ayıran ise hem fotoğrafların hem de üzerlerinde yapılan düzenlemelerin bulutta saklanması oluyor. Böylelikle fotoğrafları eş zamanlama ve aynı ayarlara erişmek için Lightroom yükleme zorunluluğu ortadan kaldırıyor. Bulut tabanlı düzenleme uygulamasının otomatik resim etiketleme sistemini de barındıracağı söyleniyor. Her iki özellik de akıllara Apple’ın iCloud Fotoğraf Kütüphanesi’ni getiriyor.

Adobe Project Nimbus Lightroom’un iPad uygulamasına benzer bir tasarıma sahip

Ekran görüntülerine göre, Adobe’nin yeni uygulamasında kullanıcılar orijinal görüntüleri kaybetmeden düzenleme işlemi gerçekleştirebilecek. Adobe Project Nimbus, arayüz bakımından Lightroom’un iPad versiyonunu hatırlatıyor. 1 TB depolama alanı da Project Nimbus’un getirecekleri arasında bulunuyor.

Adobe bir açıklama yaparak Project Nimbus’un bazı Creative Cloud kullanıcılarına yanlışlıkla ulaştırıldığını doğruladı. Uygulamanın gelişim sürecinin devam ettiğini belirten Adobe, gelecekte detaylar konusunda daha fazla bilgi vereceğini açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER