Teknoloji

Adobe Photoshop ve Lightroom kullancılarına macOS Catalina tavsiyesi

adobe photoshop

Adobe, Photoshop ve Lightroom Classic kullanıcılarına Apple’ın en yeni masaüstü işletim sistemi sürümü macOS Catalina‘yı bilgisayarlarına yüklemeden önce beklemelerini önerdi. Şirket, mevcut uyumluluk sorunları çözülmeden önce güncellemenin yüklenmemesi gerektiğini belirtti.

Catalina’nın yayınlanmasının ardından bozuk eklentiler ve çalışmayan 32-bit uygulamalarla ilgili sorunlar da gündeme gelmişti. Adobe’nin destek belgeleri de bu haberlerin çıkışıyla neredeyse eş zamanlı olarak yayınlandı.

Adobe özellikle Lightroom Classic ve Photoshop’un eski versiyonlarını kullanan kişilerin macOS Catalina güncellemesini kesinlikle yüklememesi gerektiğini belirtiyor. Şirket, bu uygulamaların macOS’te hiçbir şekilde kullanılamayacağının altını çizdi.

Adobe Photoshop tarafında daha fazla sorun tespit etti

Lightroom Classic kullanıcıları macOS Catalina’da iki sorunla karşılaşıyor. Bağlantı özelliği, Nikon kameraları algılayamıyor ve bu kameralardan fotoğraf alamıyor. Lens Profili Oluşturucusu da hâlihazırda çalışmayan bir diğer parça.

Photoshop tarafında ise daha fazla sorun mevcut:

  • Görsel kaydı sırasında dosya formatını değiştirilse de, dosya uzantısı değişmiyor.
  • İnternetten indirilen veya sürükle-bırak yöntemiyle kurulan eklentiler bulunamıyor.
  • Eski Photoshop versiyonlarıyla oluşturulan 32-bit droplet’ler çalışmıyor.
  • ExtendScript Araç Seti ve Lens Profili oluşturucusu çalışmıyor.
  • adobe photoshop

Adobe Photoshop ve Lightroom Classic dışında macOS Catalina’ya geçişte sorun yaşayan başka uygulamalar da mevcut. Bazı uygulamaların bu geçiş sürecini yönetememesi de kullanıcıların durumdan daha fazla etkilenmesine sebep oluyor. Dolayısıyla tüm kullanıcıların macOS Catalina’yı yüklemeden önce birkaç gün beklemekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER