Teknoloji

Adobe Photoshop Lightroom iOS uygulaması Apple Pencil ve 3D Touch desteğine kavuştu

adobe photoshop lightroom iosAdobe Photoshop Lightroom iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, kayda değer yenilikleri de beraberinde getirdi. Uygulama bundan böyle 3D Touch’ı ve Apple’ın iPad Pro serisi için geliştirdiği özel kalemi Apple Pencil’i destekleyecek.

Lightroom’u Apple Pencil ile birlikte iPad Pro üzerinde kullananlar, artık kalemin ucunu ekrana bastırarak parlaklık, pozlama ve diğer ayarlar üzerinde değişiklik yapabilecek. Şirket tarafından “Fırça Seçimi” olarak adlandırılan bu araç, 3D Touch özelliğini taşıyan iPhone’larda da kullanılabilecek. Kullanıcılar parmaklarını ekranın üzerinde seçtikleri bölgeye bastırarak aynı imkanlardan yararlanabilecek.

iOS kullanıcılarına oldukça kullanışlı görünen yeni özellikler sunan Adobe, Android kullanıcılarını da unutmadı. Photoshop Lightroom Android uygulamasının Android’e özel bir arayüz taşıyan yeni sürümü de kullanıcılarla buluştu.

Adobe Photoshop Lightroom iOS uygulamasının tasarımında da değişiklik yapıldı

Photoshop Lightroom iOS uygulamasının tasarımında da kullanımı kolaylaştıracak bazı değişiklikler yapıldı. Artık fotoğraflardaki keskinliği değiştirme veya gürültüyü azaltma gibi işlemler detaylar sekmesi üzerinden daha rahat biçimde gerçekleştirilebilecek. Buna ek olarak, iPad üzerinde de uygulamayı kullanmak daha kolay hâle gelecek. iPhone’da ise uygulama içi kamera modu fotoğrafta hangi bölümlerde pozlamanın yüksek olduğunu gösterecek. Bu sayede fotoğraf çekilmeden önce kareyi iyileştirmek de mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER