Teknoloji

Adobe Flash’ın kritik güvenlik açıklarını kapattı

adobe flash

adobe-flash-logo-080715

Flash ile ilgili olarak Mozilla ve Facebook cephesinden gelen hamle ve açıklamaların ardından Adobe, Flash Player için önemli bir güvenlik güncellemesi yayınladı. Aslında Adobe Flash yazılımının kritik problemlerini çözmeye ilk kez zorlanmıyor, ancak bu eklentinin kullanımının sonlanmasına dair bireysel ve kurumsal talepler ilk kez bu kadar fazlalaştı.

Adobe tarafından yayınlanan son Flash güvenlik güncellemesi Flash oynatıcısının farklı platformlardaki sürümlerini ilgilendiriyor. Krebs on Security tarafından da detaylandırıldığı gibi, Adobe yoğun bir hafta geçiriyor. Son birkaç gün içinde üçüncü kez bir sıfır-gün açığı su yüzüne çıktı. Hacking Team adlı şirketten sızdırılan veriler ışığında Adobe Flash yazılımının barındırdığı hassasiyetler hakkında bilgi sahibi olunmuştu.

Şirketler Flash’ın güvenlik problemleriyle daha fazla uğraşmak istemiyor. Örneğin Mozilla, Firefox internet tarayıcısında Flash’ın açık içeren bütün versiyonlarını engellediğini duyurdu. Ayrıca Facebook’un güvenlik şefi Alex Stamos da Flash’ın son kullanma tarihinin artık belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Adobe’nin yayınladığı Flash Player güvenlik güncellemeleri aşağıdaki ürünleri kapsıyor:

adobe-flash-player-guncelleme-150715

Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek Flash Player güncellemesinin sisteminize kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER