Teknoloji

Adobe After Effects ile videolardan istenmeyen nesneler silinebiliyor

adobe after effects

Adobe, Creative Cloud‘un en güncel sürümüyle duyurusunu bundan iki yıl önce yaptığı videolardan içerik silme özelliğini kullanıma sunmuştu. Söz konusu özellik, şirketin film ve TV prodüksiyonlarında yoğun biçimde kullanılan After Effects yazılımına da eklendi. Adobe After Effects de AI Sensei algoritmasının yardımıyla arka plandaki içeriği analiz edebilecek ve videolardan gölgeleri, logoları, kabloları, mikrofonları, diğer ses aksesuarlarını ve hareketli nesneleri kaldırabilecek.

Adobe tarafından yayınlanan örnek video, bir dönem filminde kullanılacak kalenin önündeki bayrak direklerinin ve turistlerin nasıl kaldırılabileceğini gösteriyor. İstenmeyen nesnelerin kesilmesinin ardından yapay zekâ devreye giriyor ve sahne mümkün olan en uygun şekilde dolduruluyor. Kullanıcılar referans oluşturmak amacıyla çerçeveleri manuel olarak belirleyip boyayabiliyor.

Adobe Premiere Pro CC’deki sıkıntılı bir noktayı da hareket tabanlı HEVC ve H.265 p-frame codec’leri için donanım ivmelenmesini iyileştirerek çözüyor. Böylelikle söz konusu yerel formatlardaki videolarda düzenleme yapmanın biraz daha hızlı şekilde gerçekleşmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda çift GPU optimizasyonunu devreye sokan birden fazla ekran kartı olan PC’lerde hatırı sayılır bir performans artışı sağlıyor.

Adobe After Effects dışında Premier Pro için Freeform Project panelini de kullanıma sunmuştu. Söz konusu panel sayesinde videoları organize etmek ve film şeritlerini oluşturmak da kolaylaşacak. Yeni özellikler, Creative Cloud abonelerinin erişimine açıldı.

İLGİLİ HABERLER