Teknoloji

Adidas’ın ilk NFT satışına büyük ilgi

adidas into the metaverse nft

Adidas’ın Into the Metaverse NFT‘lerinin 30 bininin tamamı cuma günü satışa çıktıktan birkaç saat sonra sahiplerini buldu. Her NFT’nin maliyeti şu anda yaklaşık 805 dolara eşit olan 0,2 ETH’dir. Şirket 29.620 NFT sattı, Adidas ve iş ortakları gelecekteki etkinlikler için 380 NFT’yi elinde tutuyor. Sonuç olarak şirket, satışlardan 22 milyon dolardan fazla kazandı.

Adidas, NFT’leri Bored Ape Yacht Club, Punks Comics ve GMoney takma adlı bir kripto meraklısı ile ortaklaşa hayata geçirdi. Bir NFT satın almak, buna sahip olanlara Adidas’a ait olan Bored Ape tarafından giyilen kapüşonlu üst ve eşofman gibi özel fiziksel ürünlere ve yaklaşan dijital deneyimlere erişim sağlıyor. Bununla birlikte, Adidas’ın hazırladığı Sık Sorulan Sorular sayfasına göre, fiziksel ürünler 2022 yılı içinde dağıtıma sunulacak. Bu nedenle alıcılar giysiler için şu anda sadece pahalı fiyat seviyelerinde ön siparişler vermiş oluyor. mevcut olmayacak, bu nedenle alıcılar sadece giysiler için pahalı ön siparişler veriyorlar.

Şirket erken erişim aşamasında, özel Adidas Originals jetonlarına, GMoney jetonlarına, Bored Ape Yacht Club NFT’lerine, Mutant Ape Yacht Club NFT’lerine ve Pixel Vault NFT’lerine sahip kişilere 20 bin NFT’yi sunmuştu. Bu da zaten elde edilmesi zor olan bir NFT’yi çok sınırlı bir insan grubuna ilk önce erişilebilir hâle getirdi.

Erken erişim basımı, geçtiğimiz cuma günü Türkiye saatiyle 21.30’dan kısa bir süre önce başladı. Ancak Adidas hemen, Mutant Ape Yacht Club sahiplerinin NFT’leri basamayarak onu duraklatmaya zorladığı bir sorunla karşılaştı. Adidas, bu sorunlar yaşanırken NFT’yi basmak için alınan ücretlerini kaybeden herkese geri ödeme sözü verdi.

Birkaç saat sonra erken erişim süreci tekrar başladı ve cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 3’te, herkese erişim açıldı. NFT’lerin tümünün ne zaman satıldığı belli değil, ancak Adidas’ın web sitesi, tüm NFT’lerin halka açık satış başladıktan dakikalar sonra basıldığını gösterdi. Bununla birlikte, görünüşe göre bir kişi NFT’lerin çoğunu basmayı başardı, bu da NFT’lerin gerçekte kaç kişide olduğuna dair tabloyu etkilemiş olabilir.

Adidas’ın gelecekte daha fazla NFT sunmayı planlayıp planlamadığı belli değil, ancak web sitesinde “bu sadece başlangıç” diye işaret veriliyor. İlk partinin ne kadar çabuk tükendiği ve Adidas’ın sadece birkaç saat içinde ne kadar para kazandığı düşünüldüğünde, bunun giyim üreticisinin tek NFT teklifi olması pek olası görünmüyor. Tabii ki, sanal ayakkabılar ve NFT’ler üreten bir şirketi satın alan ezeli rakibi Nike ile rekabet etmek isteyecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER