Teknoloji

Adidas’tan ışıkla şarj olan yeni kablosuz kulaklık

adidas rpt-02 sol

Adidas RPT-02 SOL adını taşıyan yeni kablosuz kulaklığını tanıttı. İsveç merkezli Zound Industries ile birlikte geliştirilen RPT-02 SOL’un en önemli özelliği olarak doğal veya yapay ışıkla şarj edilebilmesi öne çıkıyor.

Adidas’ın daha önce çıkardığı RPT-01 modeli 40 saatlik bir müzik dinleme süresi sunuyordu. Neredeyse aynı tasarıma sahip olan yeni modelde ise dinleme süresi ikiye katlanıyor ve 80 saate yükseliyor. Günün her saatinde şarj edilebilmesiyle avantaj kazanan kulaklığın yapımında geri dönüştürülmüş plastik ve naylonun kullanılması da dikkat çekiyor.

RPT-02 SOL’un kafa bandında İsveçli güneş teknolojisi şirketi Exeger tarafından geliştirilen Powerfoyle isimli son derece esnek bir ışık hücreli materyal mevcut. Güneş hücresi materyalinin plastik üzerine basılabilmesi, kullanım senaryolarının sayısını hatırı sayılır seviyede artırıyor. Powerfoyle’u eski tip materyallerden ayıran en önemli unsur ise sadece güneş ışığıyla değil farklı ışık kaynaklarıyla da şarj edilebilmesi oluyor.

Adidas RPT-02 SOL suya dayanıklı olmasa da, tere ve sıçramalara karşı IPX4 dayanıklılık sertifikasına sahip. Şarkı değiştirme veya ses ayarlamak için yerleşik kontrollere sahip kulaklıkta şarj için en iyi ışığı bulmaya yardımcı olan bir gösterge de mevcut. Buna ek olarak, USB-C girişiyle de kulaklığın pili doldurulabiliyor. Adidas’ın yeni kulaklığı 23 Ağustos’ta 229 dolar fiyat etiketiyle piyasaya çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER