Teknoloji

Çevre dostu Acer Vero ailesine yeni dizüstü bilgisayarlar ve diğer ürünler

acer aspire vero
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Acer çarşamba günü, işletmelere ve kurumlara ekolojik ayak izlerini azaltmak için daha fazla seçenek sunarak daha sürdürülebilir bir geleceği destekleme taahhüdüyle bir dizi yeni çevre dostu Vero cihazını duyurdu.

Şirketin belirttiğine göre, yeni Vero dizüstü bilgisayarlarda ve hepsi bir arada masaüstü bilgisayarlarda, monitörlerde, projektörde ve çevre birimlerinde, geri dönüştürülmüş (PCR) plastik malzeme, OBP (okyanusla ilişkili plastik) ve geri dönüştürülebilir ambalaj kullanıldı. Acer, bu cihazların veya bileşenlerinin sökülmesini, tamirini, yükseltilmesini ve geri dönüştürülmesini kolaylaştırarak israfın önüne geçerken, aynı zamanda kullanım ömrünü uzatıyor.

Aspire Vero Dizüstü Bilgisayarları

En yeni 12. Nesil Intel Core işlemcilerden güç alan 14 inçlik Full HD ekrana sahip yeni Aspire Vero (AV14-51) önceki nesillerin tüm ekolojik faydalarını sunuyor. Cihaz, özel Arnavut Kaldırımı Gri rengine ek olarak, artık güzel Mariana Mavisi renginde de mevcut. Intel Iris Xe grafik kartı ve Wi-Fi 6 desteği ile dizüstü bilgisayar, yaratıcı işlerde hızlı bağlantı isteyen kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. İki adet USB 3.2 Type-A Gen 1 ve bir Thunderbolt 4/USB Type-C bağlantı noktası sunan bu ürün hızlı bağlantı sunar ve dizüstü bilgisayar kapalıyken mobil cihazları şarj edebilir.

15 inçlik Full HD ekrana sahip yeni Aspire Vero (AV15-52), AV14-51 gibi, üretkenlik ve eğlence uygulamalarını desteklemek için en yeni 12. Nesil Intel Core işlemciler tarafından destekleniyor. İki adet USB 3.2 Type-A Gen 1 bağlantı noktası ve bir adet Thunderbolt 4/USB Type-C bağlantı noktası olan bu ürün, hızlı bağlantı sunar ve dizüstü bilgisayar kapalıyken mobil cihazları şarj edebilir. Siyahın yanı sıra geleneksel arnavut kaldırımı grisi renk alternatifi de mevcut. Cihazın Full HD kamerası, bağlantı ve iş birliği için yüksek kaliteli video konferansı görüşmeleri gerçekleştirmeye imkan sağlıyor.

Intel ile birlikte tasarlanan cihazlar, Intel’in donanım özellikleri yanında yanıt verme, anında uyanma, pil ömrü, hızlı şarj ve akıllı iş birliği gibi temel deneyim göstergeleri aracılığıyla bir Intel Evo dizüstü bilgisayarın tüm gereksinimlerini karşılıyor.

14 ve 15 inçlik iki Aspire Vero dizüstü bilgisayar da okyanusla ilişkili plastikten yapılmış OceanGlass trackpad’leri ile geliyor. Önceki modellerde olduğu gibi, her iki yeni Aspire Vero’nun kasasında CO2 emisyonunu yaklaşık yüzde 21 oranında düşüren yüzde 30 PCR plastik kullanılmış. Dizüstü bilgisayarın ekran çerçevesi yüzde 30 ve klavye tuş başlıkları ise yüzde 50 PCR plastik içeriyor. Bu özellik bilgisayarın kapladığı alanı daha da azaltırken, kasada boya kullanımının önüne geçmiş oluyor. RAM ve SSD’yi değiştirmek için standart vidalarla kolayca çıkarılabilen alt kapak ile onarım ve yükseltme süreçlerini basitleştirirken, uzun ömürlü bir kullanım sağlıyor.

Çok amaçlı bir kutu olacak şekilde tasarlanan iç ambalaj üçgen bir dizüstü bilgisayar standı olarak da işlev görüyor. Acer’ın yenilikçi ambalaj tasarımı, yüzde 85 geri dönüştürülmüş kağıt, yüzde 100 endüstriyel geri dönüştürülmüş plastik (PIR) dizüstü bilgisayar kılıfı ve dizüstü bilgisayarın ekranı ile klavye tuşları arasında yer alan yüzde 100 PIR plastikten üretilen ek tabaka dışında hiçbir şeye ihtiyaç duymadan cihazı koruyor.

Acer Aspire Vero (AV14-51) dizüstü bilgisayar, ağustos ayında EMEA’da 899 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Acer Aspire Vero (AV15-52) dizüstü bilgisayar ise, ağustos ayında EMEA’da 999 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Acer Veriton Vero Hepsi Bir Arada Bilgisayar

Veriton Vero hepsi bir arada masaüstü bilgisayar (VVZ4694G), yerden tasarruf sağlayan bir tasarımda güçlü bilgi işlem performansı arayan evden çalışanlar da dahil olmak üzere çevre dostu işletmeler için üretildi. Şık ve zarif bu ürün, geniş görüntüleme açılarını destekleyen 24 inç Full HD IPS ekrana ve ince çerçeve tasarımı ile gelen yüzde 88’lik etkileyici bir ekran-gövde oranına sahip. Ayrıca VESA uyumlu olması sayesinde yerden daha fazla tasarruf sağlamak isteyen kullanıcılar cihazı duvara monte edebiliyorlar.

Veriton Vero AIO’nun kasasında, yüzde 30 PCR plastik malzeme kullanılıyor. Cihaz ayrıca yine PCR malzemeden yapılmış bir klavye ve fare ile birlikte geliyor. Yüzde 100 geri dönüştürülebilir bir kutu ile tüketicilere ulaştırılan bilgisayarın kullanım ömrünü uzatmak için vidasız arka kapağı, yükseltme veya onarım için kolayca çıkarılabiliyor.

En güncel eğlence ve üretkenlik uygulamalarını desteklemek için yeterli güce sahip olan Veriton Vero, en yeni 12. Nesil Intel Core i9‘a kadar işlemcilerden güç alırken, harici NVIDIA GeForce MX550 GPU’lar ve 64 GB’a kadar çift kanallı DDR4 3200 MHz bellek ile donatıldı. Wi-Fi 6E (802.11ax), kesintisiz iletişim için güvenilir bir bağlantı sağlıyor ve USB 3.2 Gen 2×2 Type-C bağlantı noktaları, hızlı indirmeler için 20 Gbps yüksek hızlı veri aktarımını destekliyor. İki M.2 SSD de 2 TB’a kadar depolamayı destekliyor. Kullanıcıların maruz kaldığı mavi ışık miktarını azaltmak için Acer’ın BlueLightShield teknolojisinden yararlanan cihaz, yüzde 30’a varan oranda mavi ışık emisyonunu azaltan üç mavi ışık filtresi seviyesi seçeneği sunuyor.

Veri mahremiyeti günümüzde giderek daha fazla önem kazanan bir durum. Yüz tanıma için bir IR tarayıcı kullanan Windows Hello ile donatılan Veriton Vero’da yer alan ayrı bir Güvenilir Platform Modülü (TPM) 2.0 ise güvenliği artırıyor. Ek olarak, cihazda yer alan Tobii Aware akıllı sensör, başka bir kullanıcının erişmeye çalışması durumunda ekranı kilitliyor ve bulanıklaştırıyor. Dahili 5 MP web kamerası, hassas verileri gizlemek için bir kapağa sahip. Bu kamera, video görüşmeleri için kullanıcıya doğru veya grup video konferanslarında kalabalık bir grubu görüntülemek için odaya doğru çevrilebiliyor.

Acer Veriton Vero (VVZ4694G) hepsi bir arada bilgisayar, temmuz ayında EMEA’da 919 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Vero Monitörleri

Acer’ın iki yeni Vero IPS monitörü, 27 inç FHD Acer CB273 ve 23,8 inç FHD Acer B247Y G, yüzde 85 PCR plastik ve yüzde 5 okyanusla ilişkili plastikten (OBP) malzeme içeren çevre dostu tasarımları ile dikkat çekiyor. Delta E<1 renk doğruluğuna sahip Acer CB273, bu sayede zengin ve doğru renkler sunuyor. TÜV Rheinland Eyesafe sertifikalı panel, ekranın renk bütünlüğünü korurken gözleri de korumak için mavi ışığı azaltıyor. Acer CB273, aynı monitörü, klavyeyi ve fareyi kullanırken birden çok bilgisayarı kullanmak ve bunlar arasında kolayca geçiş yapmak için bir KVM anahtarıyla birlikte geliyor. USB Type-C ile donatılmış bu monitör, cihazlara 90 W’a kadar güç sağlayabiliyor.

Acer Vero CB273 monitör, yılın üçüncü çeyreğinde EMEA’da 399 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Acer Vero B247Y G monitör, yılın üçüncü çeyreğinde EMEA’da 269 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Vero PD2325W Projektör

Düşük çevresel etkiye sahip enerji tasarruflu bir projektör olan Acer Vero PD2325W’nun kasasında, atıkları azaltmak için yüzde 50 PCR plastik ve yüzde 85 geri dönüştürülmüş kağıt ambalaj kullanılmış. LED ışık kaynağı, 30.000 saate kadar uzun bir kullanım ömrü sağlarken, cihaz geleneksel civa içeren lambalı projektörlere kıyasla yaklaşık yüzde 50 enerji tasarrufu sunuyor. Bu özellik, projektörü yalnızca daha çevre dostu kılmakla kalmıyor, aynı zamanda maliyetini de düşürüyor.

2.000.000:1 yüksek kontrast oranı, 2.200 lümen ve WXGA (1280 x 800) çözünürlüğü ile Acer Vero PD2325W sunumlarınızı netlik ve hassasiyetle yansıtıyor. Ayrıca, geleneksel lamba tabanlı projektörlerin sağladığından 1,5 ila 2 kat daha geniş olan yüzde 125 REC 709 geniş renk gamını da destekliyor. Projektörün Otomatik Keystone Düzeltme özelliği, projektör tavana monte edildiğinde dikey bozulmaları otomatik olarak düzeltiyor. Ek olarak, kullanıcıların maruz kaldığı mavi ışık miktarını azaltmak için Acer’ın BlueLightShield teknolojisinden yararlanıyor.

5 W hoparlör ile gelen Acer Vero PD2325W ile video, müzik ve film keyfiniz için ayrı bir hoparlör bağlamak zorunda kalmıyorsunuz. Ayrıca halka açık sergiler veya müzeler için 7/24 sürekli kullanımı da destekliyor.

Acer Vero PD2325W projektör, yılın üçüncü çeyreğinde EMEA’da 549 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Vero Mouse ve Klavye

Vero serisi artık, gürültünün yanı sıra atık ve karbon emisyonlarını azaltmak için tasarlanmış bir fare ve klavye de dahil olmak üzere çevre birimlerini içeriyor. Her iki çevre biriminin üst kapakları yüzde 65 PCR plastik ve alt kapakları ise yüzde 30 OBP içeriyor. Teknolojik ürünlerde uzun bir yaşam döngüsü, israfı en aza indirmek için kritik öneme sahiptir. Uzun kullanım ömürlerine sahip yeni Vero çevre birimleri içerisinde klavye, 18 aylık pil ömrüne sahipken, Vero mouse ayrıca, 5 milyon tıklamalık uzun bir kullanım ömrü ile dikkat çekiyor.

Her ikisinin de tuşları neredeyse sessiz çalışıyor. Bu sayede ortak alanlarda, kafelerde veya kütüphane gibi halka açık alanlarda çalışırken veya evde müzik ve podcast’lerin keyfini çıkarırken, son derece rahat ve konforlu bir deneyim sizi bekliyor. Günlük kullanımlar için parlak sarı vurgularla açık ve kömür grisi kombinasyonuna sahip versiyonlar sunulurken, profesyoneller için daha sade, tek renkli kömür grisi renklere sahip modeller öne çıkıyor.

Acer Vero klavye ve mouse seti, kasım ayında EMEA’da 69,99 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Acer Vero Mouse, kasım ayında EMEA’da 24,99 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Acer Earthion

Vero ürün ailesi, çevresel sorunların üstesinden gelmek için yenilikçi çözümlerle şirketin, tedarik zinciri ortaklarının, çalışanlarının ve tüketicilerinin güçlü yönlerini birleştiren Acer’ın sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarının bir anlamda zirvesi olan Earthion platformu altında başlatıldı. Yenilenebilir Enerji Ligi RE100 üyesi olan Acer, 2035 yılına kadar tüm operasyonlarında yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanmak, daha çevre dostu tasarımlara imza atma ve tedarik zinciri karbon ayak izini düşürmek üzere düzenlemeler yapıyor.

İLGİLİ HABERLER