Teknoloji

Acer Swift 5 ince ve hafif gövdesinde 10. nesil Intel işlemcilerle geliyor

Acer Swift 5 ince ve hafif gövdesinde 10. nesil Intel işlemcilerle geliyor

Acer bugün, gücü rahat taşınabilirlikle bir araya getiren yeni Swift 5 dizüstü bilgisayarının duyurusunu gerçekleştirdi. Şirketin belirttiğine göre, tasarım ve performans konusunda son derece etkileyici olan bu rahat taşınabilir ürün, özelliklerini profesyonel estetik görünümüyle tamamlıyor. Bu yılki modelde bulunan ince ekran çerçevesi, yüzde 90 ekran gövde oranı elde edilmesini sağlıyor. Ürün antimikrobiyal Corning Gorilla Glass kaplı dokunmatik ekrana ve sis yeşili gibi yeni renk seçeneklerine sahip.

Son derece ince ve hafif yapıda olduğu belirtilen Acer Swift 5 dizüstü bilgisayar stil, güç ve taşınabilirliği bir araya getiriyor. Yüksek kaliteli magnezyum lityum ve magnezyum alüminyum alaşımından üretilen 14,95 mm kasa, Intel’in yeni Xe mimarisini baz alan güçlü entegre grafiklere sahip yeni nesil Intel Core işlemcilere ve tercihe bağlı NVIDIA GeForce MX350 GPU’ya ev sahipliği yapıyor. Tüm bu donanım toplam 1 kg’ın altında ağırlıkla sunuluyor. Bu güç, aynı anda birden fazla uygulamayı sorunsuz çalıştırma imkanı sunuyor. Yüksek hızlı 1 TB PCIe SSD depolama ve 16 GB’a kadar LPDDRAX ise bu uygulamaların hızlı yüklenmesini sağlıyor. Ayrıca, ofiste çalışanlar veya konferans görüşmeleri yapanlar üç ayrı soğutma modu arasında geçiş yaparak (sessiz, normal ve performans) cihazın ne kadar ses çıkaracağını belirleyebiliyor.

Swift 5’in şık tasarımı sis yeşili veya safari altın renk seçenekleriyle geliyor. Her iki renkte de altın renkli hatlara yer veriliyor. Dizüstü bilgisayarın tamamen metal kasası keskin açıları ve minimalist profiliyle görüntüye önem veren profesyonellere mükemmel bir seçenek sunuyor. Swift 5’in tasarımı yalnızca dış görünüm üzerine kurulu değil. Bu yılki modelde yer verilen özel tasarım menteşe, ekran açıkken cihazı hafif bir şekilde yükseltiyor. Böylece daha rahat bir yazı yazma deneyimi ve daha iyi termal performans elde edilirken cihazın harika ekranı da daha çok öne çıkıyor.

Acer Swift 5

Dizüstü bilgisayarın kapağı açıldığında geniş bir trackpad ve 14 inç FHD IPS[4]dokunmatik ekran ortaya çıkıyor. Bunların ikisi de birden fazla parmakla yapılan hareketlere destek vererek rahat bir kullanım deneyimi sunuyor. 300 nit parlaklığındaki ekran1 NTSC renk gamının %72’sini kapsıyor. Dört kenardaki ultra ince çerçeveler %90 ekran gövde oranıyla canlı ve etkileyici bir deneyim oluşturarak Swift 5’i film seyretmek ve işten sonra rahatlamak için de ideal hale getiriyor.

Swift 5’in dokunmatik ekranı, dokunmatik ekranlarda koku ve leke bırakan mikroorganizmaların gelişimini azaltan Antimikrobiyal Corning Gorilla Glasskatmanıyla kaplı. Ayrıca, kullanıcılar touchpad, klavye ve kapakların da antimikrobiyal kaplamayla kaplanmasını talep edebiliyor.

Swift 5’in 56 Wh1 pili tüm gün çalışmasının yanı sıra hızlı şarj özelliğine de sahip. Pil 30 dakikalık şarj ile 4 saat kullanım imkanı[6] sunuyor. USB Type-C, Thunderbolt ve USB 3.2 Gen 2 girişleri gibi bağlantı seçeneklerine ek olarak çift bant Intel Wi-Fi 6 (GIG+) ve Bluetooth 5.0, profesyoneller istedikleri her yerde çalışabilmesine imkan veriyor. Swift 5 ayrıca kullanım kolaylığı ve güvenlik için Windows Hello destekli yerleşik parmak izi okuyucuya sahip. Wake on Voice desteği ise ekran kapalıyken bile Windows 10’u etkinleştirip soru sorma imkanı veriyor.

Acer Swift 5 fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi

Acer Swift 5; ekim ayında EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde 1.099 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

“Yeni Swift 5, ince ve hafif dizüstü bilgisayarlarda çıtayı yükseltiyor.” diyen Acer BT Ürünleri İş Birimi Dizüstü Bilgisayarlar Genel Müdürü James Lin, sözlerine şöyle devam etti: “Üretkenlik için gereken gücü şık ve rahat taşınabilir kasayla sunan Swift 5, sık seyahat eden ve uygun performanslı bir cihaz arayan profesyonellere mükemmel bir seçenek veriyor.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER