Teknoloji

Acer Swift 5 15.6 inç ekranı inceltilmiş çerçeveyle sunuyor

acer swift 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
acer swift 5
Acer Swift 5

Acer Swift 5 dizüstü bilgisayarının yeni ve güncellenmiş bir versiyonunu duyurdu. Bu yeni ürün 2018 model dizüstü bilgisayarlarının genel eğilimini izliyor, inceltilmiş ekran çerçevesiyle geliyor. Ayrıca şirket, eski modeldeki 14 inçlik ekran yerine, 15.6 inçlik 1080p ekrana yer veriyor. Bu ekranın yüzde 87.6’lık ekran-gövde oranına sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Bu güncellenmiş Swift 5 modelinin bir başka dikkat çekici özelliği de en yeni sekizinci nesil Intel işlemcileri barındırması. Swift 5, 1 TB’ye kadar SSD depolama ve 16 GB’ye kadar RAM gibi unsurlarla özelleştirilebiliyor. Tüm bu donanım bileşenleri inceltilmiş, magnezyum ve alüminyum alaşımlı gövdeye yerleştiriliyor. Bu arada Acer’ın, Swift 5’in baz modelinde hangi özelliklerin ve hangi işlemcinin yer aldığını belirtmediğini dile getirelim.

Port tarafına baktığımızda, Swift 5’in iki adet USB-C portu, iki adet USB 3.1 Type-A portu, HDMI portu ve SD kart okuyucusu barındırdığını görüyoruz. Ayrıca Windows Hello oyumlu parmak izi okuyucusu da bulunuyor.

Acer, fiyat ve çıkış tarihi konusunda henüz net bir bilgi vermedi. Ancak Swift 5’in yılın ilerleyen aylarında satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER