Teknoloji

Acer SpatialLabs ile sanal dünyayı fiziksel boyuta taşıyacak

acer spatiallabs
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Acer, stereoskopik 3D deneyimlerini yeni ve sezgisel bir biçimde sunarak sanal dünyayı daha fiziksel bir boyuta taşıyan, en gelişmiş optik çözümler ile ekran ve duyusal teknolojilerle desteklenen bir dizi deneyimi kapsayan SpatialLabs platformunu tanıttı. İçeriğin tam anlamıyla ekranın önünde akması, yaratıcı kişilerin üretimlerini özel bir gözlük kullanmadan, gerçek zamanlı ve 360 derece görüntüleyebilmelerini mümkün kılıyor.

Acer projelerini SpatialLabs ile sunmak isteyen Unreal Engine geliştiricileri için SpatialLabs Geliştirici Programını da duyurdu. Programa katılanlara, yeni deneyimin ilk sonucu olan bir ConceptD SpatialLabs prototip dizüstü bilgisayar verilecek.

Acer’ın eş operasyon şefi Jerry Kao, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “ConceptD aracılığıyla içerik üreticilere olan bağlılığımıza dayanarak, Acer’ın sürükleyici deneyimler sağlama çabalarının bir sonraki adımı olan SpatialLabs’ı tanıtmaktan heyecan duyuyoruz. SpatialLabs, 3D tasarımcıların mevcut iş akışını geliştiriyor, böylece zamanlarını ve kaynaklarını yaratıcı sürece odaklayabilirler. SpatialLabs, geliştiriciler için Unreal Engine desteğimizle çeşitli dikeylerde şaşırtıcı deneyimler yaratmalarını sağlayacak.”

SpatialLabs deneyimi, bir göz takibi çözümü, bir stereoskopik 3D ekran ve gerçek zamanlı render teknolojilerinin kombinasyonlarıyla hazırlandı. Göz takibi çözümü, cihazın üst kısmında yer alan ve kullanıcının kafa ve göz hareketleri ile konumlarını takip eden bir stereo kamera setinden oluşuyor. Geliştirici programına katılacak olanlara verilecek olan ConceptD SpatialLabs prototip dizüstü bilgisayarının ekranı, üstüne yerleştirilen likit kristal çift dışbükey mercek ile bir UHD 2D panelin birleşimi sayesinde, 2D ve stereoskopik 3D modları arasında geçiş yapabilmeyi sağlayan bir modüle dönüşüyor.

Bu kombinasyon, grafik işleme teknolojisinin izleyicinin her bir gözünde farklı bir görüntü göstermesine olanak tanıyarak, stereoskopik 3D efekti yaratmasını ve içeriğin ekranın önündeymiş gibi görünmesini sağlıyor. Gerçek zamanlı render teknolojileri, içerik üreticilerin SpatialLabs Experience Center’daki uygulamaları kullandıklarında 3D modellerle etkileşime girebilmelerini, gerçek zamanlı olarak üretimlerini inceleyebilmelerini, tasarım akışını geliştirmelerini ve tümü stereoskopik 3D olarak, etkileşimli ve kapsayıcı projeler sunabilmelerini sağlıyor.

Acer SpatialLabs profesyonellere çalışmalarının gerçekte nasıl görüneceğini gösterecek

Acer’a göre; bu teknoloji kombinasyonu, 3D içerikle çalışan içerik üreticiler için devrim niteliği taşıyor. Tasarımcılar genellikle, 3D bir objenin ya da sahnenin derinliği hakkında kısıtlı bilgi sunabilen 2D ekranlarda çalışıyor. SpatialLabs, yaratıcı profesyonellere çalışmaların gerçekte nasıl görüneceğini görebilme yetisi kazandırıyor.

SpatialLabs Model Viewer, tasarımcılara sezgisel 360 derecelik perspektif sayesinde modellerin döndürülebildiği, yerlerinin değiştirilebildiği ve hatta ekrandan dışarı doğru sürüklenip bırakılabildiği, tüm açıların çalışmaya dahil edilebildiği ek bir boyut sunarak, bu kısıtlamayı ortadan kaldırıyor. Bir modele, tek bir açıdan bakıldığında bile stereoskopik 3D temsilini göstererek 2D versiyonuna göre daha fazla bilgi sunulabiliyor.

acer spatiallabsİçeriklerin stereoskopik 3D olarak 1:1 oranında görülebilmesi, problem bulma sürecini hızlandırırken, 3D tasarımın orijinal konsept tasarımla uyumlu olması da garanti altına alınıyor. Örneğin, ürün tasarımcıları SpatialLabs Model Viewer kullanarak, bir ürünün prototipinin oluşturulması için ek zaman ve kaynak ayırmadan da onun neye benzeyeceğini görebiliyorlar. Ayrıca, bir modelin HDRI arka planını değiştirebilme gibi işlevler, içeriklerin daha doğal ve gerçekçi bir ortamda sunulmasını sağlıyor. Bu da bir projenin tüm aşamalarında yöneticilerin ve ekip üyelerinin daha net geribildirimler yapabilmesini, müşterilerin ise görselleştirme sayesinde ürünleri daha kolay hayal ederek, beklentilerini karşılayacak ürünlerden emin olabilmelerini sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER