Manşetler

Acer Liquid Z6 ve Z6 Plus IFA 2016’da görücüye çıktı

acer liquid z6Teknoloji dünyasının önemli buluşma sahnelerinden biri olan IFA’daki basın etkinlikleri başladı. Acer, Berlin’de düzenlenen etkinlik çerçevesinde ürünlerini görücüye çıkarma konusunda elini çabuk tutan şirketlerden biri oldu. Tayvanlı üretici, yeni akıllı telefonları Liquid Z6 ve Z6 Plus’ı resmen duyurdu. Acer yeni telefonlarıyla orta segmentteki kullanıcıları yakalamayı hedeflerken, Z6 Plus yeni akıllı telefon ikilisinin gelişmiş versiyonu olma niteliğini taşıyor.

Liquid Z6’da 720p çözünürlüğünde 5 inç bir ekran bulunuyor. Telefonda MediaTek’in dört çekirdekli, 1.25 GHz MT6737 işlemcisine 1 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza eşlik ediyor. 2000 mAh kapasiteli pile sahip akıllı telefon, yurt dışında 130 dolar karşılığında satılacak. Söz konusu rakam düşük olsa da, rekabetin yoğun olduğu uygun fiyatlı telefon pazarında birkaç dolar daha fazla vererek daha gelişmiş özelliklere ulaşmak mümkün oluyor.

Acer Liquid Z6 Plus daha fazla dikkat çekiyor

Acer Liquid Z6 Plus ise ikilinin hem özellik hem de fiyat/performans kıyası bakımından ön plana çıkan modeli olma niteliğini taşıyor. Akıllı telefonun 5.5 inç ekranı FHD çözünürlük sunuyor. Sekiz çekirdekli MT6753 işlemciye ise 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Cihazın depolama alanı microSD kart ile genişletilebiliyor. Liquid Z6 Plus’ın arkasındaki 13 megapiksel kamerayı önündeki 5 megapiksel kamera tamamlıyor. Kutusundan Android Marshmallow yüklü olarak çıkacak telefon, ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4080 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Bu da telefonun bir günü rahatlıkla çıkarabileceği anlamına geliyor.

Acer’ın yeni akıllı telefonları 2016 içinde Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’da satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER