Teknoloji

Acer Liquid Jade Primo Windows 10 Mobile telefonu aralıkta çıkıyor

acer-liquid-jade-primo-261015

Windows 10 Mobile ile çalışacak akıllı telefonunu tanıtan ilk şirketlerden biri Acer oldu. Acer, Filipinler’de düzenlediği bir etkinlikte Windows 10 Mobile yüklü Jade Prime Windows telefonunun duyurusunu gerçekleştirdi.

 

Acer Jade Primo altı çekirdekli 64-bit 1.8 GHz Qualcomm Snapdragon 808 işlemci, Adreno 418 grafik işlemci birimi ve 3 GB RAM gibi başlıca teknik özelliklere sahip olacak.

Jade Primo arkasında 21 megapiksel, otomatik odak, çift LED flaş ve video kayıt özellikli kamera bulundururken önde de 8 megapiksel çözünürlük destekli ikinci bir kamera bulunuyor.

Acer Jade Primo 5.5 inç, 1080p Full HD AMOLED kapasitif dokunmatik ekrana sahip. Telefonun pil kapasitesi bilinmiyor. 32 GB dahili hafızanın yanı sıra microSD kart yuvası da mevcut.

Jade Primo Filipinler’de 410 dolara karşılık gelen bir fiyattan satılacak. Tabii ki, telefonun satış fiyatı ülkelere göre farklılık gösterecek. Tabii ki, Acer’ın bu yeni Windows 10 Mobile telefonunu Türkiye’ye getirip getirmeyeceğini henüz bilmiyoruz.

Acer’ın üst sınıf akıllı telefonu piyasaya çıkan ilk Windows 10 Mobile telefonları olmayacak, kasım ayında Lumia 950 ve Lumia 950 XL Microsoft telefonlarının piyasaya çıktığını göreceğiz. Ancak bu telefonların Türkiye’ye gelişi 2016’nın başında gerçekleşecek.

Jade Primo’nun Windows 10 Mobile’ın orta segment telefonlarından olan Lumia 550 ile aynı zamanlarda yurt dışında piyasaya çıkacağını söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER