Teknoloji

Acer IFA 2017’de hangi yeni ürünleri tanıttı?

Acer IFA 2017'de Predator oyun serisine yeni ürünler kazandırırken, aynı zamanda Swift, Spin ve Switch serisi dizüstü ve dönüştürülebilir bilgisayarlarına da yeni eklentiler yaptı.
Acer Switch 7 Black Edition

Acer IFA 2017’de Predator oyun serisine yeni ürünler kazandırırken, aynı zamanda Swift, Spin ve Switch serisi dizüstü ve dönüştürülebilir bilgisayarlarına da yeni eklentiler yaptı.

Acer Switch 7 Black Edition

Acer Switch 7 Black Edition dünyanın ilk fansız 2’si 1 arada dizüstü bilgisayarı olarak nitelendiriliyor. 8. nesil Intel Core i7 işlemci ve NVIDIA GeForce MX150 grafik işlemci birimine sahip bu bilgisayarın klavye takılı olarak ağırlığı 1.15 kilogramdan daha düşük. Switch 7 Black Edition’ın ince ve hafif tasarımı sağlamlık ve güzel bir dokunuş hissi veren, dayanıklı bir fırçalanmış alüminyum gövde içeriyor.

Switch 7 Black Edition, Acer’ın patentli standı Acer AutoStand’ı barındıran ilk ürün olma özelliğini taşıyor. Bu sistem sayesinde kapaklı bir dizüstü bilgisayarda tek elle açmak ve ayarlamak kolaylaşıyor.

2256 x 1504 çözünürlüklü, 13.5 inç IPS ekran barındıran Switch 7 Black Edition, Wacom EMR teknolojili ekran kalemini de opsiyonel olarak beraberinde getiriyor. Artık pilsiz olan bu ekran kalemi kullanıcılara Windows Ink kullandıklarında daha düzgün ve rahat bir yazım çizim deneyimi sağlıyor. Ayrıca kalem için özel olarak tasarlanan bir dış kapakta saklanıyor.

Windows Hello’yu destekleyen Swift 7 Black Edition, kullanıcıların cihazı açmalarına ve tek dokunuşla oturum açmalarına izin veren, POA (Güç Açık Kimlik Doğrulama) ile optik tabanlı cam altı parmak izi sensörüne sahip olmasıyla da dikkat çekiyor.

Acer Switch 7 aralık ayında Kuzey Amerika’da 1699 dolardan ve EMEA bölgesinde ise 1999 avrodan başlayan fiyatlarla piyasada olacak.

Acer Swift 5

Swift 5 üstün taşınabilirlik, sağlam performans ve bir stil dokunuşu isteyen kullanıcılar için tasarlanmış bir ürün olarak nitelendiriliyor. 1 kilogramdan hafif olan kasası bu cihazı her zaman hareket halinde olan kullanıcılar için ideal hale getiriyor. Üst ve alt kapak için ultra hafif magnezyum-lityum alaşımı ve avuç içi alanında ekstra sağlamlık için magnezyum-alüminyum alaşımlar dahil olmak üzere sofistike malzeme seçimleri yapılmış.

8. nesil Intel Core işlemcilerin gücünden yararlanan Swift 5, 8 saatllik pil ömrüyle, Acer’ın belirttiğine göre, olağanüstü hızlı ve yanıtlayıcı bir deneyim sunuyor. Windows 10 ve 2×2 802.11ac kablosuz özelliği ile kullanıcıların tüm gün boyunca hareket halindeyken, arkadan aydınlatmalı klavye sayesinde geceleri bile verimli biçimde çalışabilmelerini sağlıyor.

İnteraktif çoklu dokunmatik Full HD IPS dokunmatik ekran ve dar çerçeve tasarımı görüntüleme deneyimini en yüksek seviyeye çıkarıyor. Dolby Audio Premium teknolojisine sahip Acer TrueHarmony hoparlör ise güçlü ve net sesler sunarken, İş İçin Skype sertifikası Cortana ile canlı görüntülü sohbetleri ve harika bir deneyimi garanti ediyor.

Acer Swift 5 aralık ayında Kuzey Amerika’da 999 dolardan, haziran ayında EMEA bölgesinde ise 1099 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Bu arada kasım ayında Çin’de de 7,499 yuandan başlayan fiyatlarla temin edilebilecek.

Acer Spin 5

Hafif, taşınabilir ve baş bölümü dönen metal bir kasada bulunan Spin 5, Acer’a göre stiline düşkün profesyonellerin her tür iş ve eğlence için ilk tercihleri olacak. Cihazın çok yönlü, dönüştürülebilir form faktörü kullanıcıların dizüstü bilgisayar, tablet, ekran ve çadır modları arasında sorunsuz şekilde geçiş yapabilmelerini sağlayarak Spin 5’i içerik oluşturmak ve paylaşım için mükemmel bir platform yapıyor.

Spin 5’in taşınması kolay 13 inçlik modeli 1,5 kg ağırlığında ve 15.9 mm kalınlığındayken, 15 inçlik diğer versiyonu ise 2 kg’ın biraz üzerinde ağırlığa ve 17.9 mm kalınlığa sahip. Bu cihaz taşınabilir olmasına rağmen, yeni 8. nesil Intel Core işlemciler, 16GB’a kadar DDR4 bellek, 13 saate kadar pil ömrü ve 15 inçlik model için ayrık bir NVIDIA GeForce GTX 1050 grafik seçeneğini barındıracak şekilde tasarlanmış. Bu da Spin 5’in grafik tasarım veya video düzenleme gibi yoğun yaratıcı üretimlerin altından kalkabilmesini sağlıyor. Ayrıca, Full HD olarak gelen canlı ve gerçek hayattaki gibi renklerle birinci sınıf eğlenceler sunuyor.

Dokunmatik özellikli 13 veya 15 inç ekranlar, opsiyonel olarak sunulan Acer Active Stylus sayesinde Windows Ink özelliklerinden yararlanma imkanı sunuyor. Acer’ın her yöne dönen ExoAmp Anteni ise, antenin dizüstü bilgisayarın metal kapağının altında olmasını ve cihazın dönük olduğu yöne bakılmaksızın tutarlı bir kablosuz sinyalinin garanti edilmesini sağlıyor.

Acer TrueHarmony hoparlörler ise, Dolby Audio Premium teknolojisini destekliyor. İş İçin Skype sertifikalı Spin 5, kullanıcıların dört metreye kadar mesafeden Cortana’ya erişebilmelerini sağlayan ve uzak alan ses tanıma teknolojisiyle bir araya getirilen dört sıralı mikrofonlar barındırıyor.

Acer Spin 5 eylül ayında Kuzey Amerika’da hem 13 inç hem de 15 inç modelleriyle 799 dolardan satışa sunulacak. Yine eylül ayında EMEA bölgesinde 13 inç modeli 899 avrodan ve 15 inç modeli 999 dolardan başlayan fiyatlarla piyasada olacak.

Acer Predator Orion 9000 Serisi

Predator Orion 9000 serisinin komut estetiği, ön çerçevenin yanları boyunca uzanan özelleştirilebilir RGB aydınlatması ile uzay mekiği benzeri siyah-gümüş renkli bir dış kaplamaya sahip. Devasa bir yan pencere paneli açıklığın boyutuna rağmen elektromanyetik karışma (EMI) seviyelerini kontrol altında tutan dikkat çekici ölçüde çarpıcı ve güçlü iç tasarımı sergiliyor.

Özelleştirilebilir RGB aydınlatmasına sahip opsiyonel fanlar daha göz alıcı bir görünüm için sanal bir ışık gösterisi yaratıyor. İki tutamak ve karbonfiber kalıpla kaplanmış tekerleklerle donatılan yeni donanım, bir yerden başka bir yere kolayca taşınabilir. Aletsiz açılabilen yan paneller komponent yükseltmelerini kolaylaştırıyor ve basılarak açılan üst kısım kullanıcılara fanları değiştirmek için hızlı bir yol sunuyor. Önden erişilebilen kulaklık yuvası ve kablo yönetimi oyun alanının düzenli kalmasını sağlıyor.

Predator Orion 9000 serisi oyunun harareti arttıkça sıcaklığı düşürmek için sıvı soğutma ve Acer’ın IceTunnel 2.0 özelliklerine sahip. IceTunnel 2.0 sıcaklığı dışarı atmak için sistemi her biri ayrı hava akımı tünellerine sahip termal alanlara akıllıca ayıran, gelişmiş bir hava akımı yönetimi çözümüne sahip. Öndeki ve üstteki kocaman metal ızgara panelleri daha fazla soğuk havanın içeri girmesini ve yükselen sıcak havanın sıvı soğutmalı CPU’dan dışarı çıkmasına izin verirken, önde, üstte ve arkada beş adede kadar 120 mm’lik fanlar kasa boyunca havayı soğutuyor. Hava akımının bir kısmı ise depolama cihazlarını soğutmak için anakart tepsisinin arkasına yönlendiriliyor. Grafik kartları sıcaklığı arkadan dışarı atmak için üfleyici tip fanlar barındırırken, PSU sıcaklık karışmasını önlemek için bağımsız.

AMD’nin en yeni Radeon RX Vega grafiklerini bir masaüstü oyun bilgisayarına getiren ilk ana orijinal ekipman üreticilerinden biri olan Acer, gerçeğe yakın görseller sunmak için 4’e kadar Radeon RX Vega kartını destekleyerek çıtayı yükseltmiş. Oyuncuların aynı zamanda SLI’da sanal gerçekliği kolayca destekleyebilen iki NVIDIA GeForce GTX 1080Ti kart seçenekleri mevcut.

Predator Orion 9000 olağanüstü performans sunarken bilgi işlem yoğunluklu görevlerin kolayca yapılabilmesine izin veren ileri teknoloji Intel Core i9 Extreme Edition 18 çekirdekli işlemcilere ve 128 GB dört kanallı DDR4 belleğe kadar donanım sunuyor.

Bağlanabilirlik özellikleri arasında iki USB 3.1 Gen 2 bağlantı noktası (bir C Tipi ve bir A tipi), sekiz USB 3.1 Gen 1 bağlantı noktası (bir C Tipi ve yedi A tipi) ve iki USB 2.0 bağlantı noktası (Type-A) bulunuyor. Predator Orion 9000 serisi hızı, gücü ve bilgisayarın kapasitesini arttırmak için toplam üç M.2 yuvasını ve video kartları için büyük ölçüde genişletme sağlamak amacıyla dört PCIe x16 yuvasını destekliyor .

Acer Predator G9 Serisi masaüstü oyun bilgisayarları Aralık ayında Kuzey Amerika’da 1,999 $’dan ve Kasım ayında EMEA’da 1,999 ?’dan başlayan fiyatlarla temin edilebilecektir.

Acer Predator X35

Bu geniş 35 inç, 21:9 monitör sarmal bir 1800 kavis ve müthiş bir (3440 x 1440) WQHD çözünürlüğü destekliyor. NVIDIA G-SYNC, Acer HDR Ultra ve quantum dot teknolojilerini barındıran bu cihaz aynı zamanda yüksek dinamik aralık ile mümkün olan en iyi kontrast kalitesini sunuyor. 512 ayrı kontrol edilen bölgede gelişmiş LED yerel karartma yalnızca gerektiği anda ve yerde ışık veriyor. Predator X35, DCI-P3 renk standardının yüzde 90’ını kapsayan daha geniş, daha derin bir doymuş renk gamı ve geleneksel dinamik aralıklı monitörlerden birkaç kat daha fazla bir parlaklık aralığı sunuyor. Hızlı 4 ms yanıt süresi ve yüksek 200 Hz yenileme oranı NVIDIA G-SYNC ile bir araya getirildiğinde oyun deneyimini yırtılma veya yapay görseller olmadan yumuşak ve gerçek hayattaki benzeri bir hale getiriyor.

Farklı eylem türleri için görselleri optimize etmek amacıyla Predator GameView ile donatılan sekiz ön ayarlı görüntüleme modu mevcut. Standart, ECO, Grafik ve Sinema’ya ek olarak, bir kısayol tuşu ile veya ekran menüsünden kolaylıkla erişilebilen Aksiyon, Yarış ve Spor olmak üzere üç özel oyun modu bulunuyor. Oyuncular ayrıca tercihlerine göre kendi özel profillerini tanımlayabilir ve her modu programlayabilirler.

Acer BlueLightShield teknolojisi müşterilerin OSD menüsü aracılığıyla dört farklı filtre ayarı arasından seçim yaparak mavi ışık emilimini azaltabilmelerine izin veriyor. Birinci sınıf VA paneli yatay ve dikey olarak 178 dereceye kadar geniş görüntüleme açıları sağlıyor. Ek olarak, Dark Boost teknolojisi ince detayların loş ortamlarda bile görülebilmesini sağlıyor.

Predator X35 monitör 2018’de temin edilebilecektir.

Predator Cihazları Oyun Deneyimini İyileştiriyor

Predator Galea 500 oyun kulaklığı oyun içinde yalnızca öğelerin yerlerini görme değil, aynı zamanda duyma imkanı vererek sizi oyunun tam içine sokuyor. Acer TrueHarmony 3D Soundscape teknolojisi, beyni sesin sabit bir yönden geldiğine ikna ederek oyuncunun kafasının yönüne dayanan akustik alanı yeniden yaratıyor. Lastik kaplamalı biyo-selülözden yapılan bir sürücü diyaframına sahip olan Predator Galea 500 kulaklığı düşük çınlama ile yüksek sesler sunar ve vokalleri ve orta-yüksek aralıklı notaları tam olarak yeniden üretmek için hızla yanıt verirken, benzersiz bir akustik kavite etkili ritmik basların sunulmasına yardımcı oluyor. Predator Galea 500 müşterilerin EQ Müzik, Sinema ve Spor dahil olmak üzere üç mod arasında seçim imkanıyla özelleştirilebilir.

Yeni Predator Cestus 500 oyun faresi daha hızlı bir reaksiyon gerektiren FPS oyunları için daha hafif bir direnç veya RTS oyunlarında ince manevralar için daha ağır bir direnç gibi, oyuncuların tıklama direncini oynadıkları oyun türüne göre ayarlamalarına izin veren eşsiz bir iki düğmeli tasarıma sahip. 16,8 milyon RGB renk ışığı, 8 aydınlatma deseni, 5 dahili profil ayarı, 8 programlanabilir buton ve altın kaplama bir USB konektörü barındırıyor.

Predator Galea 500 oyun kulaklığı Kasım ayında Kuzey Amerika’da 299.99 $’dan ve Kasım ayında EMEA’da 299.99 ?’dan başlayan fiyatlarla temin edilebilecektir. Predator Cestus 500 oyun kulaklığı ise Kasım ayında Kuzey Amerika’da 79.99 $’dan ve Kasım ayında EMEA’da 89.99 ?’dan başlayan fiyatlarla temin edilebilecektir.

İLGİLİ HABERLER