Teknoloji

Acer CEO’su Windows 8.1 konusunda iyimser

Microsoft yöneticileri ”Blue” kod adıyla anılan Windows 8 güncellemesinin ipuçlarını vermeye devam ederken, Acer yöneticileri de işletim sisteminde gerçekleştirilecek değişiklikler konusundaki iyimserliklerini paylaştı. The Wall Street Journal’a konuşan Acer başkanı Jim Wong, Microsoft’un üreticilerden gelen girdiler sayesinde geniş kapsamlı değişiklikler yaptığını dile getirdi. En azından önümüzdeki beş yıllık dönem için dünyanın tamamen dokunmatik teknolojilere geçmeyeceğini söyleyen Wong, dokunmanın PC endüstrisi için çok sayıda imkan yarattığını, ancak dokunma özelliklerini kullanmayanların ihtiyaçlarının da dikkate alınması gerektiğini belirtti.

acer-logo-kapi

Windows şefi Julie Larson-Green Windows 8’in dokunmatik olmayan özelliklerinin kullanımında gerçekleşecek değişimle ilgili olarak önemli ipuçları vermişti. Windows CFO’su Tami Reller’in değişikliklerin kullancılardan gelen geri bildirim doğrultusunda gerçekleşeceği yönündeki açıklamalarını destekleyen Larson-Green, Başlat düğmesinin geri gelmesinin gündemde olduğunu ifade etmişti.

The Wall Street’e konuşan Acer CEO’su JT Wang de Micrsoft’un planları konusundaki iyimserliğini belli etti. Daha önce Microsoft’un cennette yaşadığını düşündüklerini söyleyen Wang, şimdi şirketin dünyaya indiğini ve dünyada yaşayan insanların nasıl düşündüğünü öğrenmeye başladığını dile getirdi. Wang daha önce şirketi Surface RT konusunda eleştirmiş ve Microsoft’u donanım pazarına girme konusunda bir kez daha düşünmeye davet etmişti. Microsoft’ta görülen bu yaklaşım değişikliğinde eski Windows şefi Steven Sinofsky’nin görevden ayrılmasının önemli bir rol oynadığı düşünülüyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER