Teknoloji

Acer Aspire 5 serisi için de Ryzen işlemci seçeneği sunuyor

acer aspire 5

Acer, Aspire 5 dizüstü bilgisayarının da AMD Ryzen 5 4500U mobil işlemciye sahip versiyonunu çıkaracağını açıkladı. Şirket daha önce tanıttığı Ryzen işlemcili Swift 3’ün de çıkış tarihini duyurdu.

Acer her iki seride de kullanıcılarına görece ince ürünleri uygun fiyatlar karşılığında sunuyor. İnceleyenler her iki cihazın da olduklarından daha pahalı göründüğünü ve hissettirdiğini belirtiyor. Her iki seride de kullanılan U serisi işlemciler, “ultra taşınabilir cihazlar” için tasarlanmıştı.

14 inç ekranlı Swift 3’te 15W Ryzen 7 4700U işlemci bulunuyor. Alüminyum kasaya sahip bilgisayarın kapağında ise alüminyum ve magnezyum bir arada kullanılmış. Acer, bu tasarımı “zarif ve tarz sahibi” şeklinde tanımlıyor. Dizüstü bilgisayarın bellek seçenekleri 16 GB, dahili depolama alanı seçenekleri ise 512 GB’ye kadar uzanıyor. Acer, 1080p çözünürlüklü ekrana sahip dizüstü bilgisayar için 11,5 saat pil ömrü vadediyor.

Acer Swift 3

Ryzen işlemcili Swift 3, nisan ayında piyasaya çıkacak. Dizüstü bilgisayar yurt dışında 629 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

15.6 inç ekranlı Aspire 5’te ise RAM seçenekleri 24 GB’ye, SSD depolama seçenekleri ise 1 TB’ye kadar uzanıyor. Swift 3’e kıyasla daha uygun fiyatlı olan Aspire 5, 15W 4500OU işlemci taşıyor. Acer, bu dizüstü bilgisayarı aileler ve küçük işletmeler için “bütçe dostu” bir seçenek olarak konumlandırıyor.

Acer Aspire 5

AMD Ryzen işlemcili Acer Aspire 5, yurt dışında 519 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Dizüstü bilgisayar, haziran ayında raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER