Teknoloji

Oppo Reno 5 serisinin tanıtımı için ilk iddia

oppo reno 3 vitality

Günümüzde akıllı telefon serilerinin yenilenme zincirleri iyiden iyiye kısalmış durumda. Çin’in güvenilir duyumcusu Digital Chat Station’ın Weibo’daki son paylaşımlarından birisi de bu durumu destekler nitelikte. Söz konusu paylaşıma göre, Oppo Reno 5 serisi önümüzdeki mayıs ayında gözler önüne çıkabilir.

Reno 3 serisi geçtiğimiz yılın sonlarında tanıtılmıştı. Oppo’nun Reno 4’ü atlayıp doğrudan Reno 5’e geçmesi kafaları karıştırabilir. Ancak Çin’de “4” rakamı ölümle ilişkilendirildiği için “kötü şans” göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Bu nedenle Çinli telefon üreticileri genellikle cihazlarının isimlerinde “4” rakamına yer vermekten kaçınıyor. OnePlus da OnePlus 3’ten doğrudan OnePlus 5’e geçerek bu durumun güncel örneklerinden birini vermişti.

oppo reno 5

Oppo Reno 3’ün uluslararası versiyonu mart ayının başlarında gözler önüne çıkmıştı. Dolayısıyla Oppo Reno 5 hakkındaki bu iddia kulağa biraz garip geliyor. Hâlihazırda Reno 5 için çıkış tarihi iddiası dışında başka bir detay da bulunmuyor. Ancak ilk iddianın ortaya atılması, yenilerin duyulmasının da çok uzak olmadığını düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER