Teknoloji

Acer 3.5 inç telefonla yüksek performans sunmayı hedefliyor

Son zamanlarda çıkan akıllı telefonlara baktığınızda büyük ekranlı telefonların üstün donanım özelliklerine sahip olduğunu, buna karşılık nispeten küçük ekranlı cihazların vasatın üzerine çıkan performans göstermeyen bileşenlerle çıktığını görüyoruz. Ekran büyüklüğü 5 inç’e yaklaşan telefonlarda dört çekirdekli işlemciler, fazla miktarda RAM görürken, ekran büyüklüğü 4 inç altında kalan telefonlar genellikle düşük çözünürlük, tek çekirdekli işlemci ve en fazla 512 MB RAM gibi teknik özelliklere sahip oluyor.

acer-yeni-logo

HTC’nin önümüzdeki haftalarda tanıtmasını beklediğimiz HTC One mini belki bu eğilimi değiştirebilir. Şirketin bu telefonunda 4.3 inç, 720p ekran ve nispeten üstün donanımların yer alması bekleniyor. Bunun üstüne Acer’ın da benzer bir amaç için çalıştığı şeklinde bilgiler geldi. Şirketin akıllı telefon şefi ST Liew birçok kişinin 3.5 inç büyüklükte ekrana sahip telefonları gözardı etmeye başladığını, ancak kendilerinin 3.5 inç üzerinde ısrar etmeye devam edeceklerini ve küçük ekranlı cihazları seven kullanıcılar için bunu da bir segment olarak tutacaklarını kaydetti.

Öte yandan ST Liew önümüzdeki zamanlarda tanıtılacak 3.5 inç’lik yeni bir cihazın ipucunu verdi, hatta bununla da kalmadı, cihazın Acer Liquid ZX adını taşıyacağını ağzından kaçırdı.

Acer’ın Liquid ZX’in 3.5 inç ekranına çok yüksek bir çözünürlük yerleştirmesini beklememek gerekiyor. Yine de, ortaya çıkacak görüntü kalitesinin vasatın üzerinde olacağını tahmin ediyoruz. Benzer beklentimiz cihazın içinde yer alacak donanım bileşenlerinin nitelikleri için de geçerli.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER