Teknoloji

Acer 2013’ün ikinci yarısında Windows Phone 8 cihazı çıkarmayı planlıyor

Microsoft geçen ay Windows Phone 8’in teknik detaylarını açıklarken Nokia, Samsung, HTC ve Huawei’nin Qualcomm yongasetli ilk Windows Phone 8 cihazlarını üreteceğini kaydetmişti. Acer’ın Microsoft’un Windows Phone ortakları arasında yer aldığını bilip de bu listede yer almadığını görmek doğrusu biraz şaşırtmıştı. Görünüşe göre Acer da Windows Phone 8 cihazı çıkarmaya istekli.

Geçen yıl Avrupa’da giriş seviyesi Allegro Windows Phone cihazını çıkaran Acer’ın sözcüsü Chen Guowei’nin belirttiğine göre şirket ilk Windows Phone 8 cihazını 2013’ün ikinci yarısında çıkaracak. iMobile’ın haberine göre Guowei Windows Phone’a olan güvenini dile getirdi, ancak Tayvan merkezli şirket şu anda dikkatini Android işletim sistemine vermiş durumda. 2013’ün ikinci yarısında herhalde Windows Phone 8’in yeni bir iterasyonunu görürüz. Acaba Acer da o sürümü mü bekleyecek?

Microsoft’un gelecek nesil işletim sistemi çok çekirdekli işlemci, NFC yongaseti, yeni ve farklı çözünürlüklerde ekranlara sahip yepyeni donanımlarla birlikte çıkacak. Windows Phone 8’in son kullanıcılarla ekim ayı sonunda buluşması bekleniyor.

İlgili >> Windows Phone Daily, iMobile

İLGİLİ HABERLER