Teknoloji

AccuWeather kullanıcı verilerini sattığı iddiasını “tam olarak” reddetmedi

accuweatherGüvenlik analisti Will Strafach tarafından yazılan bir makale, popüler hava durumu uygulaması AccuWeather’ın kullanıcılarının izni olmadan GPS koordinatları, MAC adresleri, Wi-Fi isimleri gibi bilgileri Bluetooth kapalı olsa bile topladığını ve bu verileri Reveal Mobile isimli bir şirkete gönderdiğini öne sürmüştü. Reveal Mobile’ın ise bu verileri başka şirketlere sattığı ve bu sayede tüketicilerin bir gününün adım adım izlenebildiği iddia edilmişti.

Kısacası; popüler hava durumu uygulamasının, veri paylaşımını kabul etmeyen kullanıcılarının bile, tam konumlarını paylaştığı belirtilmişti. Bu paylaşımın modem adı ve BSSID sayesinde gerçekleştiği ve böylelikle kullanıcıların kesin konumlarına erişilebildiği iddia edilmişti.

Suçlanan taraflar, iddialara karşı ortak bir açıklama yayınladı. Ancak bu açıklamanın endişeleri dindirebileceğini söylemek pek kolay değil. Açıklamada veri paylaşımını kapatan bir kullanıcının GPS koordinatlarının saklanmadığı ve paylaşılmadığı belirtilse de, açıklamada Wi-Fi ağlarına değinilmemesi gözden kaçmadı.

 

Hava durumu uygulaması durumdan habersiz gibi görünse de, söz konusu bilgileri toplayan ve Reveal Mobile’a aktarmasını sağlayan yazılım geliştirme kitini göz ardı ediyor. Bu yazılım geliştirme araç setinin artık kullanılmadığı söylense de, en başta bu setin iOS uygulamasına yerleştirildiği gerçeği değişmiyor.

AccuWeather çözümü kayıtsız görünmekte bulmuşa benziyor

Popüler hava durumu uygulaması, kullanıcıların verilerini izinsiz olarak toplayıp paylaştığını kabul etti. Ancak bunun bilinçli mi bilinçsiz mi olduğu belirsizliğini koruyor. Şirket Reveal’ın veri toplamayı durdurma konusunda hamle yapıp yapmayacağını da bilmediğinin altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER