Manşetler

ABD’de yeni iPhone için ön sipariş süreci 12 Eylülde açılabilir

Apple gelecek nesil iPhone için ABD ön siparişlerini 12 Eylül tarihlerinde almaya başlayabilir. iMore sitesinin dile getirdiği bu iddiaya konu olan tarih aynı zamanda yeni iPhone’un lansmanının yapılacağı tarih olarak da geçmişti. Eğer bu iddia doğru olursa, Apple’ın yıllardır süregelen bir alışkanlığından da vazgeçtiğini görmüş olacağız. Çünkü Apple şimdiye kadar tanıttığı iPhone’ların ön siparişini almaya tanıtımdan birkaç gün sonra başlıyordu. Ancak bununla birlikte aradaki sürenin daraldığı da bir gerçekti. Örneğin 2010’da tanıtılan iPhone 4 için ön siparişler duyurudan on gün sonra, 2011’de tanıtılan iPhone 4S içinse ön siparişler duyurudan sadece üç gün sonra alınmaya başlamıştı. 2012’de bu bekleme süresinin sıfıra indiğini görmek çok da sürpriz olmayacaktır.

iphone-4s-inceleme-00017

iMore’un kaynakları iPhone’un uluslararası pazarda yayılması için ilk tarih olarak 5 Ekimi veriyor. ABD ve bunun dışındaki seçilmiş ve büyük pazarlarda iPhone’un 21 Eylülde piyasaya çıkacağı beklentisiyle birlikte düşündüğümüzde, 5 Ekim tarihi çok da mantıksız görünmüyor. Tabii ki, Türkiye 5 Ekimdeki parti içinde yer alır mı, orası tartışılır. Belki Apple’ın sonbaharda Türkiye ofisini açacak olmasıyla birlikte ürünün ABD’de piyasaya çıkışıyla Türkiye pazarına girişi arasında geçen ortalama iki buçuk aylık süre de kısalabilir.

Şu an için her şey belirsiz ve değişikliğe açık gibi görünüyor. En iyisi bu ayın sonlarına doğru ilerlemek ve Apple’dan resmi davetiyelerin dağıtılmasını beklemek.

İlgili >> iMore

İLGİLİ HABERLER