Ulaşım

ABD sekiz ülkeden gelen uçaklarda elektronik cihazları yasakladı (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

abd elektronik cihaz yasagiABD sekiz ülkeden ABD’ye yapılan uçuşlarda kabinde cep telefonundan büyük elektronik cihazların taşınmasını geçici olarak yasakladı. Konu ile ilgili olarak Trump yönetiminden resmi bir açıklama gelmedi. Associated Press’in haberine göre, ABD elektronik cihaz yasağı İstanbul’dan kalkıp doğrudan ABD’ye giden uçaklarda da uygulanacak.

ABD’nin yasak listesinde İstanbul dışında şu şehirler bulunuyor: Kahire (Mısır), Amman (Ürdün), Kuveyt (Kuveyt), Kazablanka (Fas), Doha (Katar), Riyad ve Cidde (Suudi Arabistan), Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri).

Ürdün Kraliyet Hava Yolları, Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaparak Kuzey Amerika uçuşlarında pek çok elektronik cihazın kabine alınmayacağını duyurdu. Açıklamada sadece cep telefonu ve tıbbi cihazlara kabinde izin verileceği belirtildi. Ancak daha sonrasında söz konusu tweet silindi.

Suudi Arabistan merkezli Saudia Hava Yolları da Twitter hesabı aracılığıyla yasağı doğruladı. El Riyad gazetesi, yetkililerin hava yolu şirketlerini yasak konusunda bilgilendirdiğini belirtti.

Türk Hava Yolları: ABD elektronik cihaz yasağı ile ilgili olarak bize resmi bir bilgi ulaştırmadı

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Özbek ise Doğan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada henüz söz konusu yasakla ilgili olarak kendilerine iletilen bir bilgi olmadığını belirtti. Özbek, uçuşlardaki güvenlik uygulamalarının daha önce olduğu gibi devam ettiğini de sözlerine ekledi.

ABD’den henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmese de, İç Güvenlik Bakanlığı’nın gün içinde resmi duyurusunu yapması öngörülüyor.

Güncelleme: Türk Hava Yolları, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla yasağı doğruladı. Açıklamada akıllı telefon ve cep telefonundan büyük elektronik cihazların uçaklarda kargo bölümünde taşınması gerektiği, medikal cihazların ise hariç tutulduğu belirtildi.

İLGİLİ HABERLER