Teknoloji

ABD Çin’e çip ihracatını engellemek için yeni yaptırımlar hazırlıyor

abd çin

Huawei’nin kısa süre önce tanıttığı Mate 60 serisi telefonların en dikkat çekici yönü şirketin kendi tasarımı olan Kirin 9000S işlemcinin varlığı olmuştu. Çinli üreticinin ABD tarafından uygulanan yaptırımlara rağmen 5G destekli bir işlemci geliştirmesi büyük dikkat çekmişti. Reuters’ın haberine göre, ABD Çin’in çip ithalatına ekstra sınırlamalar getirmeyi planlıyor.

Reuters’e konuşan ABD’li yetkililer, önümüzdeki dönemde uygulamaya koyulacak yeni yaptırımlarda ana hedefin yapay zekâ çiplerinin olmasının beklendiğini belirtti. ABD’nin teknik parametrelere dayalı olarak yeni yasak kriterlerini belirleyeceği ve Çin’e ip ihracını engelleyeceği söyleniyor.

Tüketici elektroniği cihazlarında kullanım için geliştirilen çiplerin yeni kısıtlamaların hedefi olmayacağı konuşulurken; ABD merkezli çip üreticilerinin Çin merkezli şirketlere gönderecekleri “en güçlü” ürünler için ABD Ticaret Bakanlığı’nı bilgilendirmelerinin gerekeceği belirtildi. Bakanlığın her dosyayı inceleyeceği ve Çin’e çip ihracatının ulusal güvenlik açısından bir tehdit oluşturup oluşturmayacağına karar vereceği ifade edildi.

ABD Çin’e uyguladığı yasağın etrafından dolaşılmasını engellemeyi hedefliyor

ABD Çin’e çip ihracatı için gelecekte ortaya çıkabilecek “etraftan dolaşma” yöntemlerini engellemek için de hazırlıklar yapıyor. Bunun için “performans yoğunluğu parametresi” isimli yeni bir kriterin oluşturulacağı ve böylelikle Çin’e uygulanan yaptırımların saf dışı bırakılmasının engelleneceği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER